Forum.Over.Net

Starševski čvek

kokosovo olje namesto masla?

Default avatar

kokosa

Tiste, ki pečete pecivo, ali se lahko namesto masla ali margarine uporabi kokosovo mast oz. olje? Je okus potem po kokosu, ali je nevtralen? Kako se odmeri količina, isto kot npr. maslo? Recimo žlica masla je žlica kokosovega olja? S kokosovim oljem bi prvič pekla, pa me zanimajo vaše izkušnje. Hvala.
Default avatar

Seveda

Seveda lahko, okus je dober (vzamem maslo v tablici, izgleda kot čokolada). Vzamem toliko gramov, kot zahteva recept. Kar pogumno
Default avatar

Jaz pa ne

Sem poskusila tako narediti mafine, a niso bili dobri. Čisto zbiti, okusa po kokosu res ni bilo, vendar meni zgleda kokosovam maščoba enostavno ne paše. Spahovalo se mi je kot hudič.
Naslednjič sem mešala kokosovo maščobo in maslo, je bil rezultat boljši, vendar je bil učinek na moj želodec enako slab. Zato sem odnehala s poskušanjem uporabe kokosove maščobe.
Me pa zelo zanima, če ima tudi kdo podobno slabo izkušnjo pri uporabi kokosove maščobe, ker povsod berem same pohvale.
Default avatar

carlos-m

Le maslo iz mleka je maslo...margarine, kokosova mast.....to je vse sintetizirano in hidrogenizirano....
Default avatar

Kakovost

Odvisno, katero kokosovo olje uporabljaš. Jaz pečem piškote iz kokosovega olja dmBio, omamno lepo diši, tudi piškoti imajo okus po kokosu, dam ga enako količono, kot bi dala masla. Sem pa kupila tudi tistega v tablici, kot čokolada, pa ni niti k od kokosa, brez vonja in okusa, pa bolj trd je.
Default avatar

mast ne, olje ja

Kokosova mast je v tablici ali kocki, brez vonja in okusa, zelo predelana in zelo trda. Jo odsvetujem za kakršnokoli uporabo.

Kokosovo olje (nepredelano, ponavadi v kozarcih) pa ja. Ampak računaj, da bo potem kakšno zelo nežno pecivo imelo aromo/okus po kokosu.
Default avatar

jaz bi piškote

Koliko kokosovega olja v kozarcu date namesto 250 g masla? Imam za porabit kokosovo olje v kozarcu, pa bi naredila navadne piškote ...
Default avatar

Bio ki ni bio

Pečem s tem, tudi kruh. Namesto pecilnega dam sodo bikarbono.
Testo je prima.
Bom pa tudi zopet s svinjsko mastjo, če bo možno dobiti domačo. Ti piškoti so bili vedno najboljši.

Kokosovega olja v tablici kot čokoloda ne uporabljam več, ker nič več ne piše, da ni hidrogenirano in ne rafinirano. Ko bo spet pisalo, ga bom.
Celo piše, da je dodano mleko. Verjetno sojino, torej strup.
Tudi bio, če ne piše hladno stiskano ali nerafinirano, je zanič. Za veliko denarja celo slaba muzika. Je res treba vedno brati te nalepke.
Količinsko pa tam, žlica do dve. Oziroma po receptu.
Default avatar

Bio ki ni bio

carlos-m je napisal/a:
Išči nehidrogenizirano in nerafinirano, pa bo pravo. Mora pisat! Če ne piše, išči dalje.
Default avatar

MsOlivija

Jaz pa ne je napisal/a:
Se pridružujem. Mi ne paše ne v hrani, ne na koži in ga ne uporabljam nikjer več.
Default avatar

Plus ena

MsOlivija je napisal/a:
Tudi jaz ne, sploh zaradi tega, ker gre za nasičene maščobe. Če že moraš, poskusi nerafiniranega in nepredelanega v kozarcu, ampak računaj na okus in aromo po kokosu. Diši pa res lepo.