Starševski čvek

Javne dražbe - kupiti ali ne

Default avatar
V kratkem bo javna dražba, na kateri se bo prodajala tudi mladinska športna oprema. Javna dražba je posledica neplačila računov za tekoče stroške, torej bodo rubili ljudem, ki nimajo nič. Izklicna cena za športno opremo je zelo ugodna, mislim da celo tretjina cene, ki velja za to športno opremo na trgu. Očitno je, da uporabljajo to športno opremo otroci dolžnikov. Zelo me mika, da bi se javne dražbe udeležil, čeprav si ne predstavljam občutkov otrok, ki bodo ostali brez te športne opreme. Zanima me, kaj naj storim.
Default avatar
Kupi a ne. Bolje da so kupci in se pufi izplačajo kot pa da ni zanimanja.
Kje si pa to zasledila, če ni skrivnost?
Default avatar
Jaz, usmiljenka, bi kupila to športno opremo in jo dala v uporabo tem otrokom, vse pisno, da ob naslednjem rubežu ne ostanejo brez nje.
Sem pač taka.
In ne, na javni dražbi premoženja fizičnih oseb ne bi kupila nič, tudi od Jankovičevih ne, bi pa kupila od javne dražbe podjetja, tudi od Janovičevi.
Default avatar
Športna oprema je daleč od nujnih potrebščin. Zato predhodnice sploh ne razumem.
Default avatar
hjsf, hvala za tvoj pogled.
Športna oprema ni nujna potrebščina, je pa verjetno edino razvedrilo otrok, ki ga imajo. Preverila sem na spletu, in otroci so pri tem športu tudi zelo uspešni. Če bodo ostali brez te športne opreme, bodo otroci zelo prizadeti.
Default avatar
Censo stvari ze na drazbi, jih otroci v nobenem primeru ne bodo dobili nazaj.
Default avatar
kaj težiš tle, če si tako moralna plačaj tastarim dolgove, pa mesečno otrokom štipendijo nakazuj.
Default avatar
ker je na dražbi, bo nekdo kupil.
In potem pod svojim imenom prodal naprej.
Default avatar
za moralo je napisal/a:
Za kaj takega bi morala biti tudi bogata, ne samo moralna.
Default avatar
morala je napisal/a:
Če ne boš ti, bo kupil nekdo drug. Ti je pa dobro predlagal nekdo zgoraj - kupi in daj otrokom opremo nazaj - njim ali pa njihovemu klubu, z dogovorom, da je na njihovo uporabo.
Default avatar
Ne. Meni je nemoralno. Če pa govorimo še o energijah, je pa itak jasno, da s tako kupljenimi stvarmi ne prineseš ničesar dobrega v svoj dom.
Default avatar
morala je napisal/a:
Razumem, da bodo otroci prizadeti, če se jim to vzame. Kar se bo zgodilo v vsakem primeru. Redko kdo bi to kupil in jim podaril ...
Celotne situacije sicer ne poznam; imam tudi jaz odpor do takšnih sort dražb, čeprav nekateri s tem prav dobro služijo.
Po drugi strani pa: obstajajo tudi precej cenejši športi (čeprav mladinec je moral v šport že kar nekaj vložiti in že samo to dejstvo verjetno pomeni, da mu ta šport kar dosti pomeni) in s takšnimi in drugačnimi ovirami so soočeni tudi drugi otroci (ki morda do resnega ukvarjanja s športom sploh nikoli ne pridejo).
Vsekakor tvoja odločitev.
Default avatar
Cene na dražbah so morda ugodne, vendar tukaj ni dobre energije, zato se jih jaz osebno izogibam. Vedno je nekaj ljudi, ki so močno jezni in prizadeti in tista energija se obesi na predmete, če ti že osebno kaj ne naredijo.

Sploh so pa upniki močna gospodarska podjetja, ki bi lahko kakšen manjši dolg kakšnemu revežu brez težav odpustili.
Default avatar
kupi in vrni je napisal/a:
Še enkrat - toliko denarja ne morem podariti. Ne pride v poštev, da jaz kupim in potem vrnem. Ne pride v poštev, da poplačam njihov puf. Skratka njihovim problemov ne morem reševati.
Default avatar
hjsf je napisal/a:
hsjf, hvala za tvoje trezne razmisleke
Default avatar
morala je napisal/a:

Za koliko denarja pa gre? Ne puf, koliko stane oprema?