Starševski čvek

Jaz mislim, da biblija ni preveč realna knjiga?

Default avatar
Kako je možno, da je Mojzes kar presekal morje s palico? To mi deluje kot ena fantazija ne pa resnični dogodek.
Default avatar
Biblija je velikega zgodovinskega in kulturnega pomena, ne pa zaradi realnih razlag in zgodbic. Podobno tudi Iliada in Odiseja, tudi zmiščjemo Homerjevo delo, ampak ima velik pomen v književnosti
Default avatar
V Svetem pismu obstaja 66 posameznih knjig, napisanih na treh kontinentih, v treh različnih jezikih in skozi obdobje skoraj 1500 let, z več kot 40 avtorji (z različnimi poklici). Sveto pismo obstaja kot ena združena enota, brez kakršnihkoli protislovij od začetka pa do konca. Ta enota je edinstvena, je popolnoma drugačna od vseh ostalih knjig in je dokaz, da gre za božjo izvirnost, kajti Bog je vodil može v taki smeri, da so zapisali pravo Njegovo besedo.

http://www.gotquestions.org/Slovenscina ... eseda.html
Default avatar
Imaš Novo Zavezo in druge od Jakoba Lorberja, čeprav je pa res, da je pisal v nemščini, tako da mislim, da se slovenske verzije niti ne dobi.....

Imaš pa v slovenski verziji Kurta Eggensteina,... ki je napisal knjigo Neznani prerok Jakob Lorber,... tako tipično slovensko... da ga noben ne pozna, razen ene parih .....
Default avatar
wd40 je napisal/a:
ta tip roke drži v žepu kot janez kocjanić na spravni slovesnosti pred poltretjim desetletjem v kočevskem rogu
Default avatar
hm, je napisal/a:
Samo da tale stric misli, da je prepričan, da je to res. Kocjančiča pa napiši v temo, kjer se pritožujejo, da se ne morejo posr... povelikotrebiti.
Ni je bolj trajne stvari, kot so začasne rešitve.
Default avatar
hbrhbr je napisal/a:
Biblija je polna protislovij, ne vem, če jih še kje najdemo toliko.
Default avatar
Biblija je polna protislovij, nasilja in totalnih bedarij, ki so pač odraz časa, v katerem je nastajala. Od tega, kdaj je šel Jezus v nebesa, do tega koliko sinov je imel Abraham, kdo je pokopal Jezusa, a obstaja pekel...na netu najdeš v prvem poskusu vsaj 400 protislovij, če se malo poglobiš, pa je tega polno. Bog je neprijeten karakter ki itak sam ne ve, kaj bi rad, večinoma dela sranje, nova zaveza bi to naj kao rešila, pa je spet eno samo preseravanje in trikci, ki jih je vsak malo bolj inteligenten posameznik znal izvesti. Književno mi je Biblija zelo všeč, prijetno branje je. Niti slučajno pa je ne jemljem resno. Tisti, ki pravijo, da služi kot moralno načelo, tud niso pri pravi. Morala izhaja iz nas samih pa iz zdrave pameti. Če si moralen zato, ker ti to zapoveduje ena knjiga, si pa tud malo čuden. Pa folk žrtvuje sinove zarad slušnih halucinacij. Pa device pa seksualna represivnost. Prosim no. Saj nismo neumni. Vsaka sveta knjiga je enaka, da ne bo pomote. In nimam nič proti religiji, če je človek dober, je zakon. Samo ne prodajat nekih očitnih izmišlotin kot sveto resnico pa se sklicevat nanje. Ker prihaja zaradi tega še danes do sporov in vojn,ker se ljudje prepirajo, kdo ima boljšega namišljenega prijatelja.
Default avatar
Mal pomislite, kdaj je Biblija nastala in kaj so z njo hoteli sporočiti, pa vam bo bolj jasno.
Default avatar
Za simbolno govorico tu gor še nihče ni slišal al kaj?
Default avatar
Biblija ali Sveto Pismo je najbolj prodajana knjiga vseh časov.... pisali so jo največji modreci,preroki in misleci...
Navdihnjeni so bili z Božje strani,se pravi Bog jih je navdihnil,da so pisali in ustvarjali...
Sveto Pismo je resnična knjiga... Kako je lahko Mojzes preklal z palico rdečo morje...Bog mu je pomagal in naredil
čudež...
Default avatar
Vse stvari ki so jih takrat trpeli Egipcani ti znam razlozit. Tudi "angel smrti". Sem verna Ampak kako je to mojzes storil mi pa ni jasno.
Default avatar
Nefertari ki je takrat ni bilo zraven je napisal/a:
Obstaja teorija da niti ni slo za zaliv, ki mu danes pravimo Rdece morje, ampak za en drug zaliv, ki ga danes ni vec (lahko pa tudi za globoke dele Nilove delte). Ti so povezani s Sredozemskim morjem, zato lahko zgodbo o preckanju morja povezemo z veliko oseko in kasnejsim plimskim valom, ki ga je povzrocil izbruh Santorinija.
Default avatar
židovska pravljica
aaaaaaGG je napisal/a:
Default avatar
itak da ni res je napisal/a:
Pravljica, ki so jo kristjani in muslimani z veseljem pograbili.
Default avatar
Slika
Default avatar
Mene sploh ne sekira, kaj, kako in zakaj. Jasno mi je, da je v redu, da si dober do drugega človeka. Če bi se vsi držali tega, ne bi bilo gorja na svetu. V bistvu vse religije zahtevajo, da delaš dobro.
To koliko laži je v bibiliji, se sploh ne sprašujem in če je kje kakšna vprašljiva zgodbica, me to sploh ne moti. Danes se da vse znanstveno dokazati, izmeriti. Nekoč se tega ni dalo.

Mene bolj moti, da mi po televiziji lažejo, za to, kar se dogaja sedaj, danes. Motijo me laži politikov. Moti me gorje, ki si ga ljudje delajo. Motijo me zavajajoči oglasi za razne produkte, ki jih sploh na potrebujemo. Moti me okoriščanje in zlorabljanje množic.
Default avatar
dobra primerjava


Bruno Jupiter je napisal/a:
Default avatar
Vsebuje neke zgodbe pomešane s fantazijo iz tistega časa.