Starševski čvek

letalo in otroci

Default avatar

letalo in otroci

Letos gremo prvič na letalo z otrokoma (7 in 10 let) in me skrbi zaradi pritiska v ušesih med vzletom.
Eni menda otrokom nabašejo žvečilne v usta, da žvečijo, drugi gumijaste bombone, da grizejo... ma me je strah, da se bo kateri potem še zadušil, da mu bo kaj v grlo zdrknilo.

Povejte mi kaj je najbolje po vašem mnenju oziroma izkušnjah.
Hvala.
Default avatar

Peachess

Si zamasis nos in mocno pihnes :) - isto kot pri potapljanju.
Default avatar

Lorealkaa

to so ze tako veliki otroci no. Problemi so bolj pri malih, tja do 3 leta. Vzemi s sabo Haribo bonbone, ker jih je treba precej zvecit in das med vzletom in pristankom. Pri pristanku pac ze takoj, ko zacne visino izgubljat. Pomaga tudi, ce kaj pijejo ali da mocno odpirate usta ali izgovarjate aaaaa.
Da bi se 7 in 10 letnik zadusila pri zvecenju, to je pa ze problem zase in nima z letalom nic kaj dosti skupnega.
Default avatar

ne kompliciraj

Oh madona no, ne kompliciraj. Toliko starim otrokom pa ja lahko poveš, da v taki situaciji pač večkrat odrejo usta na stežaj, da jim zapoka v ušesih, da skozi Evstahijevo cev izravnavajo in odprejo pot, alipa stisnejo nosnici in pihnejo, enako kot če se peljete v avtomobilu gore dole po hribčkih in dolinah :-)

To ti piše ena, ki je s familijo vsaj 2x letno v luftu in to na čezoceanskih poletih po 7-12 ur, ne na takih kratkih, čarterskih do evropskih destinacij...
Default avatar

LETALO IN OTROCI

no, mogoče malo kompliciram, ampak potujemo prvič z otroci in ne vem kaj pričakovati.
hvala.
Default avatar

mi samo slino pozremo.

Daj vsakemu en haribo bomboncek,da se 10 letnik ne zadusi s cigumijem.
Default avatar

neumnost na kvadrat

letalo in otroci je napisal/a:
Sta tvoja otroka z PP. Kajti če nista, ne vidim nobenega razloga zato,da bi jima kaj v grlo zdrknilo. Pa kje ste se babe vzele s takimi neumnostmi. Pa zakaj sploh slovenske butare potujete, če nič ne veste. Ste že kdaj slišale,da se je kakšen sonček na avionu zadušil. Niste!
Default avatar

Lorealkaa

No, saj ni tko, da ravno kompliciras 100/h. Se lahko res zgodi, da bi imel otrok problem s pritiskom v usesih in jaz sem ti opisala vec postopkov. Mojemu otroku se je na enem letu zgodilo, da je imel obupne probleme in se je pol ure drzal za usesa in jokal, da ga boli. Samo je verjetno pilot pozabil izenaciti zrak. Ce ti zacne otrok jokat pol ure pred pristankom in ti ves, da morate se skoraj vso visino izgubit sploh ni smesno. Ene Haribo v torbo, pa boste vsi srecni. In lep dopust vam zelim.
Default avatar

Težka bo

Ne čaka vas samo grozen pok v ušesih (kot če se z avtomobilom pelješ v hrib), ampak pod oblaki prežijo na vas tudi grozne zveri (škrjančki, siničke itd). Če boste to preživeli, lahko tudi padete ven iz trupa, če dihtunge na oplati ne držijo več dobro. Nekaj jih je preminilo tudi zaradi smradu na WCjih. Ampak tisto, kar bo otroke najbolj prizadelo pa je, da verjetno ne bodo mogli z mobijem brskati po internetu celo uro poleto. To zna biti pa zelo travmatično za celotno ekipo folka na avijonu, ko se bo otrokom strgalo.
Default avatar

muholovka

Saj se hecaš, ne?
Default avatar

letalo in otroci

Tistim nekaj osebam, ki ste mi normalno odgovorile res hvala.

Vsem ostalim pa posebna ekstra zahvala! Dokazale ste mi, da nisem najbolj "prfu...njena" mama na tem svetu! Se je prav za vprašat kako vzgojeni so otroci staršev, ki imajo tako pametne in vljudne odgovore.
Default avatar

Yo_

Lahko žvečijo, samo ne vem, zakaj bi jim bilo karkoli treba nabasat v usta?
Lahko tudi pijejo.

Ja, drek je, če daš otroka iz komore v real life po parih letih. Razkužilo maš s sabo? Čipirana sta?
Default avatar

Tisa_R

Pri toliko starih ni problemov, ker si znajo sami izenačit tlak v ušesih. Pri mlajših pa super pomagajo bolj gumijasti bomboni - oziroma požiranje in žvečenje.

Skrbite predvsem za to, da vašima otrokoma med letom ne bo preveč dolgčas (sploh če je daljši let). Lažje je, ker sta dva in se lahko sama zamotita, ampak kljub temu imate lahko s seboj: knjige, križanke in uganke, karte (mizice so sicer majhne, ampak določene igre je čisto mogoče igrati), blokec in nekaj svinčnikov (za kakšne vislice npr.)...

Ali je tudi za vas to prvi let z avionom?
Default avatar

OMFG™

za MON_mame prodajajo posebna oblačila - podobne astronavtskim.
Če naročijo takoj, dobijo pa še dodatno vato
Default avatar

mati kura

letalo in otroci je napisal/a:
Se je prav za vprašat, kako drugače ravnaš s svojima otrokoma, ko niti požirat očitno ne znata. Prosim povej kdaj letiš, da ne bomo na istem avionu! Ker bo ostale pobralo, ko bosta tvoja sončka zaružila okrog.
Mati, ki za otroka sedmih in desetih let spašuje kako naj izravnata pritisk v ušesih je definitivno mati kura, prf.. do te mere, da svojima sončkoma ne zaupa in ju drži pod perutmi kot vsaka kura!
Default avatar

frača

Ste se že kdaj peljali visoko v hribe npr. z gondolo ali z avtom? Kako si takrat rešila probleme s pritiskom? Verjetno sta otroka sama uravnavala pritisk... in tudi v letalu bosta
Default avatar

razumem

vsako leto ene trikrat potujem. Skoraj vedno na daljše razdalje. Pogosto čez ocean. In eno leto nazaj sem mi je zgodili, da nisem mogla izravnat pritiska. K sreči sem letela v Frankfurt in je hitro. Prav boello me je že. Ni pomagalo ne žvečenje, ne pihanje, ne pitej, ne nič. K sreči je bil potem let do Toronta brez teh težav. nimam pojma kaj se je zgodilo.
Default avatar

Air7

Pritisk v ušesih MED VZLETOM???

Morda nekaj malega G obremenitve, a ne na ušesa. Na rit :). Nič bat, brez skrbi.