Starševski čvek

opomin elektro celje - na položnici izpisan poleg rednega obroka še prejšnji, ki je že poravnan

Default avatar
Kako je zdaj s tem?
Prejšnji mesec sem plačala s šestdnevno zamudo položnico. Danes želim plačat novo položnico in na položnici vidim, da je rednemu mesečnemu znesku prištet še znesek prjšnjega meseca, ki pa je bil poravnan 6 dni po roku plačila prejšnji mesec. Imam tudi odrezek.
Kaj naj zdaj s to enkrat višjo položnico?? Plačam, pa mi bojo dali v naslednjem mesecu manj ali kako???
Default avatar
Če imaš denar, lahko tudi plačaš, samo ne vem, kako je pri E Celje. Lahko da ti bodo ta bonus pustili za obračun, lahko da ti ga bodo pri naslednjem mesecu odšteli.
Opomine izstavljajo na določene datume in se potem križa, ko gre opomin ven, človek pa vmes plača.

Napiši novo položnico in plačaj le dejanski tekoči obrok. Tako bi sama storila.
Default avatar
Snežinka789 je napisal/a:
Plačaj samo dolgovan znesek iz tekočega meseca. Odštej že plačan znesek.
Default avatar
Od kdaj pa ne pošiljajo več opominov? Januarja letos so jih še, je dobila tašča kolikor je razlagala in ga kazala takrat na dolgo in široko (ker je bil tudi neupravičen). Pa za šest dni zamude so ti poslali kar višjo položnico? Ne vem, pri nas dobi naš najemodajalec na svoj naslov položnice in jih prinese enkrat ko dobi vseh pet. To je ponavadi okoli 18ga v mesecu, najpogosteje malo kasneje ker upravnik pride zelo pozno. Elektro je rok najprej od vseh položnic, pa še enkrat nismo nikoli dobili opomina. Plačane so pa okoli 20ga v mesecu, pač ko jih dobimo. Tako, da se mi zdi tvoja zgodba malo čudna oziroma nekaj si "pozabila" napisat :) Lej če je res tako, potem pač odštej že plačan znesek in plačaj ostanek. Pošlješ mail z obema odrezkoma in obrazložitvijo na elektro in je to to. Lahko pa da si napisala narobe referenco? To se mi je že zgodilo pri plačilu kabelske in interneta pa se je rešilo takoj, ko sem poslala odrezek in oobrazložitev. Ali pa mogoče narobe trr? Ne vem lej, preveri pri elektro, lahko je več moznosti.
Default avatar
Elektro Maribor nam je prišel ODKLOPIT elektriko, brez opomina. Pokažem človeku plačano položnico, samo z trodnevno zamudo - to njega ne briga. Mi jo odklopi. Grem na elektro Maribor - jih ne briga če je plačano, ker odklope ter plačila vodi različni resor in traja, da se med sabo zmenijo (če sploh se)! In tako plačam odklop, priklop, položnico za naslednji mesec, ki ima še 14 dni do valute (torej jih kreditiram). Po štirih dneh ko to uredim direktno na Elektru dobim domov opomin, kjer piše, da mi bodo odklopili elektriko zaradi dolga. In opomin nosi datum dva dni po plačilu ter kregu na podjetju. Ker sem imel odklop, mi seveda dvignejo obrok (za 20€), po papirjih se vidi, da je en obrok preplačan, vendar - hodim tja, se kregam - NIČ. Če ne bom plačal, pa bodo spet odklopili, brez vzroka, ker se jim sprdne. Ne komentirajo tistega opomina, ne komentirajo ter ne vrnejo preplačila....brezobrazni do konca. Obiranje naroda, ker pač to lahko počnejo. No, sedaj grem na Gen-i. Me zanima kako bo tam. Upam, da bo bolj red glede vodenja plačanih računov. Razumem - če ne plačaš, si kriv. Vendar - na Elektru Maribor jim kažem plačano položnico, vidi, da je denar na njihovem računu, vendar ker je nekdo poslal tej ženski da NI plačano ona MORA kasirati, čeprav ve da ne sme. Kakšna logika je to ne vedo niti na ZPS.
Default avatar
Mi smo iz Radel ob Dravi mamo vse položnice plačane vse odrezke imamo in so nam odklopili elektriko pred nekaj dnevi pokličemo na elektro Celje oni nam po gmailu pošljejo da imamo še 345€ dolga od kod če je vse plačano njih to ne briga pačaj to pa priklop in odklop pa ti sestavimo novo pogodbo in to je to nikol kakšnega opomina kar naenkrat smo bili brez elektrike pravi totalni debili res nevem a zaradi te korone tak jebejo al ka ne vem!
Default avatar
Janko novak je napisal/a:
To ni za verjet kar si napisal.

Avtorica pa kot ji je rečeno naj odšteje že plačan znesek in plača le preostanek.
Default avatar
povsod piše, da če si znesek že poravnal, štej opomin za nerelevanten

in da ti elektriko odklopijo, težijo prej mesece. ni glih tak, da bi ti 5 dni po zapadli položnici prišli odklopit.
Default avatar
Janko novak je napisal/a:
Možno je da je bil za odklop predviden drug Janko Novak. Mojo mamo je davkarija tako terjala. Na srečo sem se spomnila da je v istem kraju gospa z enakim priimkom in imenom in enako letnico rojstva.
Pojdi na elektro s plačanimi računi in ne pojdi ven dokler ne rešiš. Merilno mesto je edino pomembno.