Starševski čvek

Il Ambienti - ste že kupovali tam?

Default avatar
Il Ambienti - ste že kupovali tam, kakšna se vam zdi ponudba, odnos prodajalcev? Sem bila pred kratkim tam in imajo kar nekaj lepih kosov pohištva, nisem pa mogla mimo tega, da imajo nekoliko zasoljene cene. Kupujem novo sedežno, vendar ne vem ali se držijo časovnih rokov za dobavo in če dobiš točno tisto kar naročiš. Imam že slabe izkušnje s Harvey Normanom zato sem previdna kje sploh kupovati pohištvo.
Default avatar
pred par leti sem tam kupovala pohištvo in bila zadovoljna s prodajalci, artikli in ceno , sedežna je fenomenalna in drugo tudi OK
Default avatar
Tudi jaz pred leti. Prevladalo je da so skrajšali sedežno. Vse O.K.
Default avatar
Il Ambienti? Kaj lahko povem? Ta trgovina baš ni ravno ugodna da ne rečem celo nepoštena. Imajo veliko kuhinj Nobilia, Nolte po precej navitih cenah. Sem pred kratkim prosila za ponudbo in izris kuhinje pri njih, seveda so mi ustregli s tem da se je prodajalec (nek mlad črnolas, se ne spomnim imena) potrudil in po mojih podanih merah narisal, kar sem prosila, vstavil želene materiale, barve, ročaje, tihi način zapiranja predalov in vrat. Aparate nismo vključili, ker jih imam a me je skoraj na rit vrglo, ko mi je povedal končno ceno 4.825€. Povedal je, da bodo dali nekaj popusta in seveda, popust je prinesel končno ceno pod 4 jurji. ko sem želela, da mi preda izris in ponudbo mi ju ni želel izročiti, ker to dobim le v primeru če sklenem pogodbo z njimi o nakupu kuhinje. Tako sem jezna in razočarana takoj še zavila v sosednji Dipo, kjer sem po nekaj ogledih pridobila informacije, da imajo tudi pri njih kuhinje Nobilia in Nolte in da če želim, mi naredijo izris kuhinje. Ker sem bila slabe volje, sem rekla da že pridem kdaj drugič. A ker mi ni dalo miru, sem že naslednji dan šla v Dipo, kjer mi je prodajalka takoj razložila, kako je pri njih s popusti: ker prodajo zelo veliko kuhinj, lahko ponujajo popuste po 30% ali celo več na redno ceno, kar me ni preveč zanimalo, no vsaj sprva ne. Pristala sem na izris - povedala mere, želje, barve itd. Izris ni trajal dolgo, kakšno dobro uro, nato mi je še sestavila ponudbo in povedala ceno 3.525€ (kuhinja Nobilia) in da gre do šefa vprašat za popust. Kmalu je prišla z novo ceno pod 2 tisočaki. Sem bila precej presenečena, glede na ponujen popust v Il Ambienti torej sem sklenila pogodbo v Dipu. Šlo je za skoraj identično kuhinjo, kakor sem jo nameravala sprva kupiti v Il ambienti, polovico sem plačala takoj ostalo bom šele ko pride kuhinja.
Kolegica, ki je drugače zelo pedantna glede pohištva, mi je predlagala ta Il ambienti, ker ona je vedno kupovala tam in ima kavč za 3 jurje (zanj po videnem in probanem ne bi dala niti 300evrov) ter neko jedilno mizo za 800evrov in kaj vse imajo in koliko izbire. Mene v ilambienti niso prepričali z ničimer razen, da če je nekaj drago še ne pomeni vrhunskih storitev in kakovosti. Kako lahko povsem enaka kuhinja pri dveh različnih prodajalcih ima razliko v ceni čista dva jurja - prava goljufija! Jebemti oderuške trgovce!
Default avatar
Razočarana. Tam smo naročili jedilnico in namesto en mesec nanjo čakamo že skoraj tri, nihče se ne zjasni, kaj se dogaja in nič.

Lp