Starševski čvek

JT – Kako ustvariti hormonsko ravnovesje na naraven način?

Default avatar

Andreja

Ženske se dobro zavedamo, da nam kdaj ponagajajo hormoni… da da :-)

Ali sploh vemo kako so hormoni med seboj povezani in kako njihovo neravnovesje vpliva na naše počutje?
Vam težave povzročajo predmenstrualni sindrom, glavoboli, nečista koža, vročice, depresija, nespečnost,… pa ne veste kje tiči vzrok?

Pridružite se nam v pogovoru kako lahko hormonsko ravnovesje dosežete na naraven način.
Naša sogovornica bo tokrat Simone Godina, certificirani integrativni zdravstveni holistični trener za hormonsko ravnovesje, problematično kožo in dolgoživost.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

dobro jutroo

kako lahko karkoli svetujete osebam, brez, da imate izvide krvi?! Dajte se zresnit
Default avatar

SimoneGodina

dobro jutroo je napisal/a:
Pozdravljena, res je test krvi je eno, simptomi in počutje pa so še dodaten vir informacij. Iz prakse lahko povem, da hormonska slika je lahko super vaše počutje pa ne. Pri celostni obravnavi hormonskega ravnovesja se upošteva več dejavnikov.
Default avatar

klepetavamarta

Pozdravljeni,

na vašem blogu sme prebrala o negativnih učinkih raznih nadomestkov sladkorja, za katere vsi vemo, da so rakotvorni. zanima me vaše mnjenje o Sukrinu, ki naj bi bil narejen z naravnim procesom fermentacije glukoze?
Ali nam sladkor v kakršnikoli obliki res tako škoduje?

Poleg tega me zanima kakšno prehrano se svetuje za ljudi, ki se zdravijo za rozaceo...

Hvala
Default avatar

klepetulja

Dober dan.
Si je mogoče na hormonski ravni kaj pomagati pri seboroičnem dermatitisu (če so ostali nasveti glede prehrane, spanja, stresa, alkohola, nege ... že izčrpani), še preden se težave omilijo zaradi naravnih (če lahko tako rečem, starostnih) hormonskih sprememb? Hvala.
Default avatar

stopet

Katera hrana je najbolj priporočljiva v primeru hormonskega neravnovesja? Hvala,
Default avatar

ighšfo'

So lahko mastni lasje in na splošno težave z lasiščem posledica hormonskega neravnovesja?
Default avatar

Zdravniski pregled

Kako vplivajo hormoni na telesno tezo? Meni se ves cas dogaja nihanje teze, pa ne za kaksno kilo, pac pa za tam nekje med 4 in 6. Vem da mora biti nekaj v povezavi s hormoni, saj je moja prehrana enaka, gibanje pa tudi. U bistvu je to prav nadlezno, saj se kaksen cas pocutim super, potem pa pride obdobje, ko ista oblacila na meni izgledajo kot da bodo vsakcas pocila! Enako se seveda dogaja tudi z mojim razpolozenjem. Kaj naj storim, kaj naj jem, pocnem da bi bilo to nihanje manj ocitjo?
Default avatar

ranjiva

Po naključju sem sedaj malce pobrskala po starševskem čveku in zasledila naslov teme, ki mi je pritegnil pogled. Sama imam težave ne vem s čim...mogoče se mi samo zdi, vendar vse bolj se mi dozdeva, da prihajam v menopavzo. Dokler sem bila mlajša nisem imela težav z izmenskim delom, predvsem imam v mislih nočno izmeno. Sedaj se mi dogaja, da ko pridem domov po 2 dneh sem čisto sesuta, utrujena in čustveno zelo ranljiva. V kakršnikoli situaciji me zalijejo solze.
A je to normalno? Mislim da ni....Imate zame kakšen nasvet?

Že vnaprej hvala.
Default avatar

SimoneGodina

klepetavamarta je napisal/a:

Kakšna je prehrana za rozaceo, če na hitro povem smernice glede rozasee. predvsem je potrebno iz prehrane izločiti hranila in antinutriente, ki poškodujejo črevesno sluznico in epitelij. v prvi vrsti bi izločila vse žitarice absolutno pa žitarice, ki vsebujejo škodljivi gluten. pri takih stanji delam celostne protokole regeneracije prebavnega sistema.

Glede sladkorja, potrebna je zmernost in odvisno je kakšno je zdravstveno stanje, ker tudi če je zadeva zdrava ne pomeni da je za naše stanje tudi primerna.
Default avatar

MMM-

Pozdravljeni, mene bi pa zanimalo kaj je z opevano stevijo kar se sladkorja tiče, ki je bila aktualna pred kratkim. JVaše mnenje?
Default avatar

SimoneGodina

klepetulja je napisal/a:
Hormonsko neravnovesje je posledica različnih faktorjev. S tem ko izberemo ustrezno prehrano in življenjski slog lahko vplivamo na oboje tako hormonsko ravnovesje kot stanje kože.
Glede prehrane bi morala videti kaj v resnici uživate in kakšno je trenutno vaše stanje in življenjski slog, ter tako videla, če so še kje vrzeli. Pohvalno da ste veliko naredili, pogledati bi bilo potrebno stanje prebavnega sistema, ker je to povezano s kožo in hormoni.

predlagam brezplačno konzultacijo
http://www.simone-godina.healthcoach.in ... om/kontakt
Default avatar

SimoneGodina

stopet je napisal/a:
prehrana za hormonsko ravnovesje: ni splošnega recepta generalno je to
hrana, ki je naravna in čim manj predelana. Iz narave takoj na krožnik

Pomemno je pravilno razmerje makronutrientov in izbira proteinov , ogljikovih hidratov ( pretežno iz zelenjave ne žit), ter ZDRAVIH MAŠČOB.
Default avatar

SimoneGodina

ighšfo' je napisal/a:
Mastni lasje in koža so vsekakor posledica hormonskega neravnovesja, na moji spletni strani si lahko poslušate brezplačno e-predavanje o možnih vzrokih za mastno kožo.
Default avatar

Riba

SimoneGodina je napisal/a:
Kakšna neumnost! Groba neprebavljiva vlakna so zelo pomembna za normalno prebavo ter prav ničesar ne poškodujejo v normalnem zdravem črevesju. In zakaj je že treba izločevati gluten, če nimaš alergije, oz. intolerance nanj?
Default avatar

divji jam?

Pred kratkim sem zasledila oglas za nekakšen divji jam. A lahko neka krema pomaga pri hormonih?
Default avatar

SimoneGodina

Zdravniski pregled je napisal/a:
Vaši simptomi, kažejo na hormonsko neravnovesje, spreminja se tudi glede na čas v ciklusu, zato so nihanja. Lahko imate neravnovesje med estrogenom in progesteronom, zato napihnjenost in slabo razpoloženje. Potrebno je reorganizirati prehrano in življenjski slog( del tega je vadbo), v kolikor želite spremeniti stanje. morala bi videti vaše osnovno stanje, da vidim vrzeli v prehrani in vadbi, vse to trenutno ni usklajeno z vašim hormonskim stanjem, zato tudi nabiranje kilogramov.
Default avatar

stopet

SimoneGodina je napisal/a:
Kaj pa so to zdrave maščobe? Sedaj je res že toliko vsega, da sem že čisto zmedena, kaj je sploh ok. Torej navadno sončnično olje iz trgovine, za splošno uporabo v kuhinji je vredu?
Default avatar

SimoneGodina

ranjiva je napisal/a:
Ritem, kvaliteta spanja je zelo pomembna za hormonsko stanje pri ženskah in z leti se pomanjaknje in nenaspanost še bolj odraža na počutju in posledično zdravju. Naučiti se morate najti pravi ritem spanja v vašem življenjskem slogu, to vas naučim kot zdravstveni trener, kjer najprej pregledamo osnovno sliko, ter začnemo postopoma prilagajati in reorganizirati spalne navade.