kaj za aperitiv?
Pripravljamo se na praznovanje očetove okrogle obletnice (50), večerja v gostilni. Jedilnik imamo že kar sestavljen, malo se nam pa zatika pri aperitivu (oz. dobrodošlici za goste).
Radi bi, da se nekaj ponudi, ko gostje prihajajo v gostilno. Običajno je to žgana pijača ali pa šampanjec ali kakšno sladko vino. Ker pa je mami mojstrica peke in naredi krasno sončnico iz maslenega, slanega kruhovega testa, namerava speči 2-3 te sončnice, ki bi jih ob prihodu ponudili gostom – vsak si odtrga kakšen “list” od cveta kar takole stoje in ga pohrusta.
Zdaj pa se sprašujemo, kaj ponuditi zraven za pijačo – žgano ravno ne gre, šampanjec tudi ne najbolj… Še najbolj paše zraven tega kruha navadno vino (suho), ampak nekako nam ne gre, da bi ponujali “običajno” vino kot aperitiv.
Kakšna ideja?