Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

spomin

Default avatar

Žan

Najprej lepo pozdravljeni!
Star sem 19 let. Problem je pravzaprav moj spomin. Pred tremi leti se je moje življenje popolnoma spremenilo saj sem postal odvisnik. Sprva so bile to "le" tabletke, kasneje pa je posegel vmes H,GHB,... (pravzaprav zdi se mi, da sem prečesal celo formacijo). Sedaj moram reči, da sem ozdravljen (že leto dni).... a iz dneva v dan se zbujam v vse večji dilemi. Moj spomin je čisto na psu. npr.: zgodilo se mi je že, da sem pozabil moj domači naslov, in nič kolikokrat zamudil v službo,ker sem se sredi poti ustrašil, da nisem zaklenil vrat stanovanja in tako odšel nazaj domov, sredi noči se zbujam s popolnoma prazno glavo,... z živci sem že čisto na koncu,..... zanima me ali je to lahko posledica odvisnosti,... oz. kaj naj naredim,...??
Že v naprej se Vam prisrčno zahvaljujem.