Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

DTO KLINIKA V LJUBLJANI IN DOKTOR KASTELIC

Default avatar

Bogovi v belem

RABIM VAŠE MNENJE, KAKO JE SPLOH USPEŠNA TA KLINIKA, VAŠE IZKUŠNJE.
Default avatar

uporabnicaa

sama nimam dobrih izkušenj z njimi, najbolje bi jih bilo ukiniti , ker nič ne delajo, samo plače vlečejo.
Default avatar

EXJUNKL

IZREDNO LABE IZKUŠNJE....NEISKRENOST...VLEČEJO OGROMNE KOLIČINE DENARJA ZA NEDELO....NI PA DOKAZA DA JE DTO ZAZADRAVIL OZ DA JE S (SAMO)POMOČJO DTO JA SPLOH VSAJ EN ABSTINIRAL...
Default avatar

Stajerka

Meni pa se zdi program dobro zasnovan. In tud osebje tam mi je super - pac z enimi se ujames bolj, z drugimi manj. Jih poznam nekaj ki so uspesno zakljucili program in se zdaj abstinirajo. Je pa tako, da ti noben program ne bo pomagal, ce si sam ne zelis. Na zaprtem oddelku so res pravila, ki se jih je treba drzat, ki so se tudi meni zdela glupa. Samo ce hoces spremembo se jih bos drzal in na koncu skapiras, da ima res (skoraj) vsako pravilo svoj pomen. Meni je zal, da nisem opravila celega programa, sem bila sicer na obeh oddelkih, ampak zaradi dolocenih okoliscin na minimalni dozi terapije. In morem rect, da so mi stvari iz programa (npr. Stop tehnike in preusmerjanje misli) full v pomoc. Plus, zavedat sem se zacela nekih svojih napak na katerih zdaj delam.
Default avatar

Enigma123

To je super program.Osebje se zate potrudi,a pri tem se pozna koliko si ti pripravljen popustiti in jim zaupati.Ce zagrabis se lahko ogromno naucis o samem sebi,vendar je potreben cas.Veliko se jih pritozuje nad pravili,ki se zdijo na zacetku morda nesmiselna,ampak po parih tednih zacnes spoznavatii, da imajo se kako velik smisel.Jaz sem se naucila sprejemati kritike in pohvale,cesar prej nisem zmogla.Glede nizanja se lahko dogovarjas,prisluhnejo ti,ce seveda nimas nerealnih pricakovanj. Osebje je super, ceprav mnogi ne marajo dolocenih ker so prevec direktni.Meni je bilo to vsec,ampak ne od cistega zacetka ;) ce ti pokazes zanimanje, se ti povrne dvakrat.Morm rect da nihce prej ni bolj vrjel vame kot tu na dto. Pazi se le drugih pacientov,ne se prevec navezat,hitro nastanejo grupice, kar te lahko pripelje nazaj, na zunanjo stran ograje.
Ce zelis se kaj vedet,le vprasaj :) Pa srecno!
Default avatar

SleekKnox

jst tudi mislim da je zlo vredu program...osebje pa tut..prav po rokah te nosjo..the best obravnava res!! nimam ene slabe stvari za povedat!! tisti pa ki neki šimfate..oni (terapevti) ne morjo nardit spremembe, če je ti sam nočeš oz. se jim ne prepustiš, zaupaš!! kar se pa tiče denarja pa njihovih plač..če se s tem obremenjuješ pol ti noben ne more pomagat..kapitalizem pač!!!
Default avatar

pacientka marija70

sama imam slabe izkušnje, delajo samo za tiste prave.
Default avatar

Racmanj

Doktor Kastelicu hvala za nasvet iz pred 2,5 leta .
Povem ,da mi je uspelo zdravljenje od odvisnosti zdravil !
Franjo