Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

kako se odvaditi kventiaxa

Default avatar

linja

Prosimo za pomoč. Kako prenehati jemati Kventiax. Jemljem ga 3 leta. po 100 mg dnevno. Psihiater mi ga je predpisal ob smrti bližnje osebe. Mislim, da mi je pomagal, ampak mogoče je sedaj čas, da probam zaživeti brez kventiaxa, ker mislim, da mi jemlje energijo. Psihiatra ne obiskujem, samo enkrat pred 3 leti sem ga, ko mi je predpisal kventiax. Slišala sem, da ne smeš kar naenkat nehat. In res, če ga enkrat nisem vzela, sem imala drug dan ves dan "mačka" oz kot bi imela gripo, slabo mi je bilo itd. Prosim za nasvet.
Default avatar

mentalist

Kventiax je antipsihotik ki ga po mojem mnenju bedasti dohtarji ne bi smeli predpisovati za nic drugega kot pa bipolarno motnjo, psihozo in shizofrenijo. Za vse ostalo ga predpisujejo za nic drugega kot pa to da pacienta podebilijo in sedirajo, da se jim ni treba ukvarjat z njem.
Antipsihotiki ne povzrocajo odvisnosti, se jih pa telo navadi in ker delujejo na mozgane jih je treba ukinit pocasi. Z stvarmi ki delujejo na mozganske receptorje je treba delikatno ravnati ker si ti sicer lahko pojavijo prehodne motnje razpolozenja ki niso nic kaj prijetne.
Mas dve opciji... pejd se pogovorit s psihiatrom kako zmanjsat ali b, zmanjsaj po 25mg na teden and you should be safe.
Default avatar

Še en odvisnež

Kventiax ti definitivno jemlje energijo. V dozi 100mg je namreč bolj sedativ, kot antipsihotik. Kot je rekel mentalist, če zmanjšuješ po 25mg na teden, ti ne bi smelo biti hudega.
Default avatar

SleekKnox

men so dal Kventiax ko sem biu na DTO...kao za spanje..ampak..ja..jemal sem 200mg/dan...sem ga čopu ene 2 mesca...in se pol odloču da najbolš da kr skenslam..2-3dni sem malo slabše spal..potem pa je blo kul...tko da..ja..če nočeš kr odrezat..greš za 25mg oz 50mg dol vsake 3-4dni...pa še OPOZORILO!!! ne jemat tega..tut če vam predpiše zdravnik..kr so smeti te tablete...oz jih uzameš..in jemleš max 1tedn..pol pa u smeti z njimi!!!!!
Default avatar

lebdim45

Kventiax je strup. Povzročil mi je celo štalo.

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren