Forum: Zasvojenost in pomoč

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Pri sestri našla nekakšne kovinske ampule, mislim da gre za drogo?

Odgovori Nova tema
Default avatar foxy.lady 26 Jun 2011 14:56

Ko sem pri sestri v sobi iskala škarje, sem naletela na njeno skrito zbirko dveh pip, tobaka za pipe, rizle, filtre, cigarete in dve prazni vrečki od trave.

Kot da že to ni bilo presenečenje zame, pa sem v tej zbirki našla še eno stvar, ki me mori že cel dan - osem nekakšnih ampul, srebrnih kovinskih. Izgledajo nekako takole:
http://www.slimber.com/gallery/pictures ... pullae.jpg
Velike so približno 6,5 cm in široke 1,5 cm. Nimam pojma, zakaj se uporabljajo, mogoče kdo ve?

Druga stvar je, da ne vem, kako reagirati. Mami sem že prej namignila da mislim da sestra kadi, ampak je že vedela in rekla, da ji je sestra obljubila da je nehala (nočem izpasti puritanska, mi smo te stvari eksperimentirali šele na faksu). Nočem se zameriti sestri, po drugi strani pa se bom počutila krivo, če ne povem staršem.

Ampule sem že skrila izven njenega dosega, zanima me le kaj so. Na googlu nisem našla ničesar.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Leiito 28 Jun 2011 09:56

Videti so kot kapsule za stepanje smetane v lokalih, če se ne motim je notri NO2, t.i. smejalni plin, nekdaj so ga uporabljali v zobozdravstvu.

Takoj v Reto komuno, za vsaj 5 let, previdnost je mati modrosti.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ttomas 29 Jun 2011 20:13

droge zihr niso,100%-se ne spravljajo v ampule ki se jih kao ne morjo odpret.mal bolj cisto sliko,pa ti povem.lohk je doseator...???!!!boljso sliko

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar KarNekdo 30 Jun 2011 16:50

To so NO2 bombice. V trgovinah jih prodajajo z namenom uporabe v napravah za delanje sladke smetane. Ljudsko ime je "smejalni plin", včasih uporabljen tudi kot anestezijsko sredstvo, verjetno smo vsi že videli efekt v kakšen produktu Hollywooda.

Zadeva se lahko uporabi tudi kot PAS (psihoaktivno sredstvo), največkrat preko balona ali posebne pumpice. Problem lahko nastane zaradi temperature plina, ki je ob izpustu kar mrzel (zmanjša se pritisk, poveča volumen, zmanjša temperatura), plinski zakon pa to, pV=nrt.

V realnosti je to bolj mladostniška droga, ki jo večina proba trikrat, petkrat in nato prešalta na "boljše" stvari.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrous_oxide
http://www.erowid.org/chemicals/nitrous/

Kar se tiče reakcije je pa zadeva odvisna od tvojih staršev. BIti starš ne pomeni apriori delati dobre odločitve (še posebej glede "kontraverznih" zadev kot so naprimer droge) in kdaj lahko razkritje otrokovega eksperimentiranja povzroči katastrofalno škodo, kot je, malo karikiral, Leiito.

Ne poznam tvoje sestre niti tvojih staršev tako, da bi bil konkreten nasvet morda pretiran ampak predvidevam, da bi bilo dobro, da se ti malo izobraziš (kar vbistvu že delaš z vprašanjem na tem forumu) o zadevah in nato pretehtaš, ali je to vredno naznaniti mami (glede na njene prejšnje reakcije). Osebno menim, da ljudi, ki zadev ne poznajo (predvidevanje glede tvojih staršev) ni smotrno imeti za razsodnike o stvari.

Kar se tiče pa trave, jah kontekst je važen. Kadil sem z košarkaši, ki so bili med najboljšimi v generaciji, kadil sem z ljudmi, ki so ponavljali letnike, kadil z ljudmi, ki so na sociali in s tistimi, ki so v 2k+. Kontekst in kje si v življenju je važen.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar traparija 19 Nov 2011 18:59

DJ NE DELJ PANIKE KAJ SE GA GRES LOH TI SKRIVASSS PA ne vem kaj ... ti raje skrij svojo denarnico ce se slucajno drogiraaa in ne delj panike zaradi ampulll .... obstaja moznost ampull (apaurin)kar pa tezko varjemem glede na obliko ...... koncnooo pa KOMUNIKACIJAAA usedite se dol in se pogovorte ce je zaglibila NE BO MOGLA DOLGO SKRIVATII .... lp tiln

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Xfactor 15 Dec 2011 00:32

Definitivno smejalni plin. Ne bom razlagal na dolgo in široko. Sam sem že veteran s temi "bombicami" ponovadi zadeva poteka tako: s vsebino bombice napolniš balon in malo počakaš in potem vdihneš kar je v balonu. Ja balon je zato ker je plin zelo hladen tako da dokler ne boš bombice po ustih valjala ne bo težav. Tako kot so pred mano povedali to je nekakšna party droga, Tudi če je to ena od bolj varnih drog je še vedno tist 0.01% možnosti da se kaj zalomi. Ampak s pravilno uporabo je zadeva zelo varna. Aja pa še opozoriti te moram da le se smejalnega plina NIKOLI ne uporablja ko stojimo saj nas oprostite izrazu "jebe gravitacija" moj prijatelj je stal med vdihavanjem (sam doma) ter izgubil ravnotežje ter si prebil ustnico. To še enkrat potrjuje kar sem povedal zadeva je relativno varna a vedno gre lahko kaj narobe.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Marc1 1 Dec 2017 07:42

Pozdravljeni, resnično ne vem zakaj je potrebno za dobro počutje uporabljati alkohol in droge. Najboljša droga so endorfini, ki nastanejo pri športu, plesu, dobri glasbi in še zjutraj se zbudiš naspan kot rožica. Alkohol, droge povzročajo po uporabi samo mačka, depresijo, siljenje na bruhanje, skratka shit od shita. Ne vem zakaj trpati vase nekaj, da ti je potem slabo in si uničuješ zdravje.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh