Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

KAKO POMAGATI ODVISNIKU

Default avatar

Andreja

anonimno2013 je napisal/a:
Jaz imam pa ogromno prošnjo, nima veze z drogo ima pa vezo z denarjem ker sem v zvezi z psihično in fizično nasilnem partnerju in bi se ga rada znebila ampak nimam denarja, nimam službe, nimam družine niti prijateljev kam bi lahko šla. Če mi lahko pomagaš vsaj z 30eur, da si za eno noč plačam prenočišče, bi ti bila iz srca hvaležna
V Sloveniji imamo dobro razvito pomoč ženskam, ki se soočijo s stisko, kot opisujete. Materinski domovi in varne hiše ne nudijo le strehe nad glavo, ampak tudi psiho-socialno pomoč, ki je namenjena temu, da se celostno rešite iz stiske.
Poznam veliko primerov, ko je ženska ne samo uspešno odšla iz nasilnega odnosa, ampak potem tudi dokončala izobraževanje, našla zaposlitev, si ustvarila nov dom, okrepila socialno okolje, dobila nove prijateljice, se materialno osamosvojila in zaživela čisto novo življenje.
Na forumu Za ženske v stiski viewforum.php?f=40 lahko preverite kako je mogoče priti v takšno hišo, lahko pa pokličete tudi na telefon 080 1155, kjer boste dobili te informacije.
Srečno in pogumno.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

Bstyn

Pozdravljeni. Rad bi vam predlagal Reto center. Resnično imajo največji odstotek uspešnosti zdravljenja. Tudi sam sem bil tam in sem sedaj osvobojen drog že več kot 12 let. Prilagam tudi link spletne strani za več informacij. http://retocenter.si/

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren