Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Smrt očeta alkoholika

Default avatar

sovražnica alkohola

Vsi otroci alkoholikov so bolni, vsi nosijo težke posledice, ki se jih ne zavedajo.
Najbolj pogosta posledica je ta, da si hči alkoholika najde moža alkoholika.
Jaz sem hodila v Al-anon, v skupino svojcev alkoholikov, poleg pa je bila še skupina otrok alkoholikov, ki so se tudi spopadali s strašnimi posledicami odraščanja poleg alkoholika.
Alkoholik prinaša v družino odvisnost od odnosov, izkrivljenih zaradi negativnega vpliva alkohola ki pa se jih le malokdo zave in se alkoholizem prenaša iz generacije v generacijo.
Jaz sem prva v naši generaciji, ki ne pijem, vendar pa mi ravno zaradi odraščanja ob alkoholizmu nikoli ni uspelo ustvariti partnerskega odnosa, tako da sem še vedno sama, pa jih imam čez 50.
Default avatar

Anti

Lp

Tep se je zelja uresnicla upam da se tut men. Cakam ze 10 let na ta dan.lp
Default avatar

aanonimnia

Anti, pozdravljen. Ne želi si tega. Jaz sem v jezi tudi pomislil na to, ko je pa oče umrl mi je bilo hudo. To je bilo 27 let nazaj. Ko je pil je bil neznosen in žalil, ni bil pa nasilen. Takrat sem si rekel da ne bom nikoli kot on. Zarečenega kruha se največ poje tako da sem jaz postal isti kot on le da sem prekinil to verigo dednosti, tako da sem popolnoma prekinil z Alkoholom. Ko sem začel program okrevanja , sem spoznal da je bil moj oče rojen v napačnem času, ko ni bilo takih programov okrevanja kot ga imam jaz danes. pa ne le jaz ampak na milijone ljudi po vsem svetu.
Poiskusi razumeti očeta in pomagati, ne pa obsojati
Srečno