Forum: Zasvojenost in pomoč

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

ODVISNOST OD MARIHUANE

Odgovori Nova tema
Default avatar Vesna Pečelin 13 Mar 2013 22:41

Dokazana dejstva so, da lahko uživanje marihuane sproži različne duševne bolezni kot so na primer shizofrenija, tesnoba, panični napadi in to ne glede na način konzumiranja. To so doživljenjske in neozdravljive posledice. Taka oseba mora pogosto do konca življenja redno uživati tablete, da lahko svoje stanje normalizira in je aktivno vključena v vsakdan. Zaposleni Zavoda Pelikan se pri svojem delu vsak dan srečujemo z ljudmi in njihovimi svojci, ki so zaradi zasvojenosti z marihuano v stiski, saj poleg duševnih bolezni redno uživanje marihuane sproža tudi splošno apatijo. Posamezniku postane vseeno za službo, medosebne odnose, kasneje tudi vsakodnevno higieno in ostale osnovne stvari nujne za preživetje. Nemalokrat zaidejo v hude dolgove.
Ne podcenjujte je.

Zavod Pelikan - Karitas
Celodnevni pripravljalni center
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja gora

TEL.: 051 339 725
E-MAIL: [email protected]
SPLET: www.pelikan.karitas.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sid 29 Apr 2013 01:55

Sem kadil travo 10let, vsak dan po gram ali dva,tri...v glavnem, zelo sem kadil, pa še kaj več občasno. Uspešno končal šolo, se športal, delal..Bil sem kot vsak drug človek, le da sem bil 24ur na dan zadet.
Hočem povedet, odvisno je, ali imš za kolege prave prjatle ali pa naključno golazen po cesti, predvsem v fazi odraščanja, takrat ko pač ponavidi začneš kadit. Od družbe je odvisno, kakšen postaneš. Moja klapa je bla pač takšna, da smo ga žurali in se zakajali ter drogirali, a vseeno smo imeli nek cilj v življenju, nekaj postati, za nekaj živeti. In vsi iz med mojih kolegov, smo danes uspešni ter bolj ali manj še vseeno kadimo (: Imam kolege ki so stari 50 let, kadijo celo življenje kot nori, imajo življenje, delo, so uspešni...nič jim ne manjka.
Na drugi strani imaš pač ljudi, ki do navadni socialni luzerji ki so leni in zažirajo državo, brez motivacije....kr neki..pač golazen..Če bi se takrat začel zakajt zraven teh ljudi, bi tudi moje mišljenje bilo drugače in bi bil danes brez dela ter vlekl socialno ter vsak vikend strašil z flašo poceni vina po mestu.

A je treba povdarit, da NI vsak narejen za drogo..čist tako...Na nekatere osebe vpliva nevtralno(nikoli pozitivno), se pravi, da ne vpliva na njih negativno, niso zmedeni ali čudni itd...pa lahko uživajo travo po 30let ali več, postane del vsakdanjega življenja.
Na drugi strani so osebe, ki jih dobesedno opere možgane, so pozabljivi, zmedeni, čudni.Nemotivirani in predvsem leni in niti približno nimajo cilja kaj bi počeli čez 10 let...jim je vseeno..

Kakšen vpliv ima trava na človeka, je nemogoče predvidevati. To oseba sama opazi čez leta. Problem je, če se oseba ne zaveda da gre na slabše.
Sam sem po 10letih nehal kadit, kljub temu da večina kolegov kadi...Enostavno mi ni več pasalo...postajal sem zmeden, ko sem bil klofjen nisem imel veselja še govorit ne več...in to šele po 10 letih rednega kajenja. Naredil sem pavzo za 2 meseca...takšno "čiščenje" sem vedno naredil vsako leto, predvsem za to, da se telo malo spuče ter se zbije toleranca...se pravi, da ima kajenje malo večji efekt že spet...Ker ko orng kadiš bi že lahk skadil boga in pol pa ti nič kaj extra ni...
No po pavzi sem začel že spet kadit a enostavno ni blo več tapravega občutka, nisem se počutil vredu...in tako sem nehal kadit, v družbi samo motam še, in tu pa tam naredim dim..bolj za okus.
To kar govorite, da si od trave odvisen..HAHAHA...larifari...cigareti so 10x večja razvada, ki se jo težje odvadiš. In toje govora samo v psihični odvisnosti, ker fizične ni...Mogoče potenje, a to samo zaradi nervoze..a to traja max par dnni oz veliko veliko manj kot pa pri cigaretih.
Pri travi mora pač oseba, sama pri sebi najti vzrok, tisti ZAKAJ BI NEHAL KADIT TRAVO, ČE JE PA LEPO??? No, in če ne najdeš pravega vzroka, se ne trudiš in ne boš nehal kadit...simpl ko pasul.
Že to, da oseba ni sposobna 1x v življenju nehat kadit za 2 meseca, tolk da naredi zdravniški pregled in začne delat, za boljšo prihodnost, pove več kot preveč o osebi sami...
socialni luzr, ki pri 30 živi na račun mame.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Vesna Pečelin 29 Apr 2013 13:52

In če ne poizkusiš, se ti ni potrebno soočati z vsemi negativnimi posledicami, ki ti jih lahko kajenje prinese. Če ne poizkusiš, zagotovo ne boš sprožil tistega trigerja, ki povzroči zmedenost, pozabljivost in tudi duševne bolezni. Kot praviš, trava različno vpliva na človeka. Ampak če ne poizkusiš, se ti v primeru, da spadaš v skupino, na katero zelo slabo vpliva, ne bo potrebno ukvarjati s tem in prihraniš si veliko veliko let životarjenja, problemov in prepirov.
Tveganje je preveliko.

Tadeja Janežič

Zavod Pelikan - Karitas
Celodnevni pripravljalni center
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja gora

TEL.: 051 339 725
E-MAIL: [email protected]
SPLET: www.pelikan.karitas.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sid 29 Apr 2013 15:16

Se strinjam!
Kljub temu, da ima konoplja določene zdravilne učinke, ima še vseeno preveč negativnih.
Tist ko kadi in si tega zgoraj napisanega dejstva ne prizna, pač živi na luni.
Sicer ima pa tako ali tako vsako zdravilo na recept poled pozitivnih lastnosti še en kup negativnih(tramal,apavrin itd...)
Na koncu je vse odvisno od karakterja osebe, kot pri vseh stvreh v življenju.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jenez novak 1 Avg 2013 16:22

pa kaj je z vami ljudje vaš sin si z tem da kadi travo ne dela nobene škode če ne mora nardit šole je to zaradi tega ker je dumpast ali len ne pa zaradi kajenja marihuane. pri mariuhuani ni nobene odvisnost ov je odvisnost na stopnji čokolade ali kaj takega sam kadim mariuhuana že vrsto let se zelo uspešen v službi nimam nobenih zdravstvenih ali prishičnih ali kakašnih koli drugih težav zato prosim vas ne zbijajte norosti o travi če niti ne veste ka natančno je to

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar corleon 6 Jul 2014 18:36

Pozdravljeni sem star 24 let in travo kadim že pet let in ni res da bi kradel glede trave jas travo kadim za radi bolečin v glavi in mi pomaga in kadim jo še zdaj in to nič ne vpliva na spomin bar meni ne

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar secufin 26 Avg 2014 13:58

Vse kar je bilo napisanega o odvisnosti od konoplje je ena velika bedarija. Največja bedarija od vsega pa je, da te neumnosti še vedno širijo zdravniki.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar zelenaglava 10 Nov 2014 11:39

pozdravljeni.

star sem 24 leti in travo kadim že 10 let vse skupaj pa se je začelo ,ker doma ni bilo urejenih razmer in sem rastel samo z mamo po končani osnovni šoli so mi prijatelji ,ki niso niti cigareta pogledali kaj šele druga govoril da imam velik talent za fuzbal in da naj pustim to bedarijo cigarete,trava,alkohol in se podam v nogomet nekaj časa je bilo vr edu potem pa sem se čedalje bolj začel družiti z kolegi ,ki so redno kadili travo,ker sem podzavestno iskal neko uteho zaradi razmer doma pa tudi "frajer" sem hotel biti . "rezultati" so bili vidni povsem sem opustil šport srednje šole nisem dokončal.ne vem več kaj naj storim ne vem ali bi bili reto center rešitev,ker v sebi še vedno nosim željo po športu .

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jezn marihuana user 9 Feb 2015 21:48

Vi niste normalni od trave NE moreš bit odvisen, odvisn si od ALKOHOLA ki je najvecji problem na celem svetu ne pa trava. Skratka vaš sin NE more bit odvisen od marihuane ker preprosto ta RASTLINA (trava sploh ni droga) ker vsebuje samo kanabinoide ki jih naše telo tako ali tako že proizvaja samo ne v tolikih količinih kot jih mi vnesemo z kajenjem. Ljudje prosim vas da preden obtožujete rastlino in jo označujete z besedo droga in s tem da si od nje odvisen se o tem mal pozanimate. In vaš sin z vsem spostovanjem nebo izpadel iz faksa zato ker kadi travo ampak zato ker je len in neumen po moznosti.

Hvala lp. <3

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Koper12 12 Jan 2018 14:17

Nemogoce da nemore naredit vozniski ispit samo ker kadi travo in tudi zdravniski za delo lahko naredi ker ni razloga da bi ga testirali za travo

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh