Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

zasvojenost z odnosi

Default avatar

maša

Lep pozdrav!

Rada bi kakšen pameten nasvet v zvezi z mojim problemom.
Od dvajsetega leta dalje sem imela 7 let probleme s prehranjevanjem. Vrstila so se basanja s hrano, hujšanja, pa spet prenažiranja... 7 let pekla.Ko sem dobila napad lakote sem pojedla vse kar mi je prišlo pod roke, tudi iz koša za smeti, ko je zmanjkalo drugega. Potem sem spoznala sedanjega fanta. Nudil mi je veliko ljubezni in hrana mi naenkrat ni bila več potrebna. Sedaj se že 4 leta normalno pehranjujem. Vendar pa sem opazila, da sem eno odvisnost samo zamenjala za drugo, sedaj sem odvisna od odnosov.
Imam občutek, da sem brez njega nič, če se skregava grozno trpim, ne morem ne jesti ne spati, skratka prava zasvojenost, ko veš, da delaš narobe, pa si ne moreš pomagati. Ne bi rada, da se tudi ta zasvojenost sprevrže v neko drugo, ki je lahko še hujša, zato bi se rada vključila v skupino za samopomoč na območju Ljubljane.
Ali mi lahko pomagate s kakšnim naslovom, telefonsko številko, kakršnokoli informacijo? Hvala.
Default avatar

Jana Hrovat

Pozdravljeni!

V prejsnjem mailu sem vam napisala sluzbeno stevilko in naslov ga. Sanje Rozman. Ga. Sanja me je prosila, da ne objavljam te stevilke, ker je to njena sluzbena stevilka in se v sluzbi ne ukvarja s problemi zasvojenosti. Sporocila pa mi je nov naslov in stevilko, kjer lahko pridete v kontakt z njo: svetovalnica Odsev se slisi- enkrat mesecno v popoldanskem casu po predhodnem narocilu na tel: 080 637 38. Vse iskreno naprosam, da se nanjo obracate izkljucno na to zadnjo stevilko in ne na tisto, ki je bila objavljena v prejsnjem mailu.

Gospe Sanji Rozman pa se iskreno opravicujem za vse nevsecnosti, ki ste jih imeli zaradi objave vase stevilke na teh straneh. Poleg tega Vas obvescam, da sem z nasih strani odstranila vaso sluzbeno stevilko in objavila to, ki ste mi jo posredovali vi.

Se enkrat se opravicujem in se vam zahvaljujem za posredovanje vase nove stevilke!

Jana Hrovat