Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

trda droga

Default avatar

mojca

Kaj storiti v primeru, da se zasvojeni zdravi z metadonom in kljub temu jemlje heroin, noce v komuno, noce ibogaina in vzame in proda vse, kar mu pride pod roko. Kako naj druzina s tem se naprej zivi? Mojca
Default avatar

Sasa

Tvoje vprašanje je bilo, kako naj družina s tem živi še naprej...
Že vprašanje mi marsikaj pove.
Npr. to, da imate namen še naprej tako živeti.
Brez zamere.
Default avatar

posavec

Zelo težko !!! Jaz sam namreč (hvala Bogu) s tem nimam problemov, sem pa poslušal nekega zdravljenega narkomana, ki je imel nekakšno predavanje o tem, kako je On začel razmišljati, da bo nekaj le treba ukreniti. Ko je prišel tako daleč , da je svojo lastno mater klofutnil, se je šele zavedel kam ga je pripeljala droga. Mislim, da prva stvar bi bila , da mu spraznite (popolnoma) hladilnik, da ga prenehate finančno podpirati ( če ga ) itd..... Mora pa to biti grozno težko, priznam !!!!!