Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Kako dolgo ostanejo droge v krvi?

Default avatar

kingoss

Pa kake bucke trosis, thc v urinu ostane cel mesec!!! Ne piste bedarij no...
Default avatar

Pingvin

Pozdravljeni.

V zadnjem mesecu sem travo kadil 2x (1 teden nazaj). Danes sem kadil spet. Cez slaba 2 tedna me caka test urina. Je mozno da bo test pozitiven?
Vem da je treba piti veliko tekocine, najbolse je ce pijes limonado. Tudi s sportom se ukvarjam zelo veliko, torej svicanje ni priblem.
Lp
Default avatar

Pia Hren

Pozdravljeni,

izmed vseh drog, se najdlje v telesu zadrži ravno THC, saj se veže na maščobne celice in ni dobro topen v vodi. Ravno zato ga telo ne more izločiti tako hitro. Obstaja ogromno nasvetov in priporočil kako pospešiti razgradnjo te učinkovine, vendar vam ne morem zagotoviti, da boste s pitjem limoninega soka in športanjem THC zagotovo odstranili iz vašega telesa v določen času. Koliko časa aktivne sestavine marihuane ostanejo v našem obtoku je odvisno predvsem od pogostosti uživanja. Več marihuane ko zaužijete, več THC se posledično naloži v maščobne celice. Praviloma velja, da THC ostane v telesu okrog enega tedna, če ste občasni kadilec in tudi do enega meseca in več, če marihuano uživate redno. Potem pa je prisotnost učinkovine odvisna tudi od metode testiranja, navedene številke (ki so seveda približne) veljajo za testiranje urina.

Lep pozdrav,
Pia Hren
Celodnevni pripravljalni terapevtski center
Zavod Pelikan - Karitas
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja Gora
051 339 725
Default avatar

Trezn32

4 tedne je v urino.
V krvi je 3 mesce.
Las je od 6 do 12 mes.
Nohet je pa 6 mes.
To je vse za THC.