Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

žargon najstnikov

Default avatar

Guest 17

Uf pozabil sem omeniniti da sem tudi jaz na srednji šoli in da je trenutno zaradi moćnosti nakupa bolj kvalitetne marihuane zelo zelo pogosta enota tudi pol grama, zato ne biti trdno prepričani da kupuje trde droge.
Default avatar

mjaa

Pa a ste normalni al kaj!!!! Kakšna druga droga?? Hotel je kupiti samo pol grama marihuane ne pa druga sranja!

Jaz včasih kupim tudi samo za 2 eur pa mam za eno sico in kaj je s tem narobe? Nemorš na take bedarije takoj pomislit!!!!! Pa kakšni starši ste to, ki prisluškujete svojim otrokom? SRAM VAS NA BO!


ZGUBILI boste zaupanje do vas od vašega sina, garantirano s takim pristopom joj brezveze...
Default avatar

Joko2

Menim, da ste vsi zaslepljeni od dima. "Travca", čiki in alkohol so vse droge. Če ne drugega, se ti živlenje čisto pokvari in prej CRKNEŠ, Js pa bi rad dočakal čim več let. Poleg tega pa te to sčasoma prepelje na trde droge, ki te popolnoma ubijejo. "Veliko" sreče vam NARKOMANOM!
Default avatar

OneAboveAll

Prosim vas lepo ljudje, star sem 18 let pa sem ze 2 leti SKORAJ vsak vikend na speedu in ekstazijih ( trava pa skoraj vsak dan). Pa ne čutim niti najmanjših znakov odvisnosti od česarkoli razen cigaretov.. Mogoče se mi kdaj zlušta kakšnega jointa ampak če ni pač ni sploh ni problema :). Speed in ekstaziji so pa seveda samo za vikende ce je kaksna huda zurka kje :D pa se mi prav tako se nikoli ni kar tako zlustalo ekstazija.
Default avatar

Klementina_Sambolic

Pozdravljen,
Tole morda ne bo zvenelo tako vzpodbudno, ampak dosti žalostno, da si moral že pri 16-ih pričeti s speedom in ekstaziji. Razmisli zakaj to potrebuješ, kar ti daje, česar sicer trezen nisi mogel najti?
Tudi, če meniš, da ne gre za odvisnost, ti ne morem pritrditi, da je to nekaj, na kar si lahko ponosen, žal...
Kaj je v ozadju, pa samo ti veš!
---

Klementina Sambolič,
magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka

http://zavod-druzinskaharmonija.si/
Default avatar

špinjel

KONOPLJA ZDRAVI ZATO ZAUPAJ NARAVI!
Nevem zakaj delate it marihuane take scene,saj je to rastlina ki je stara več kot 10 tisoč let in ni koristna samo zato da si zadet. Dnevnemu pogledu na življenje daje pozitivo,smeh ter zdravje. Bog nam je podaril to rastlino,ampak zaradi naše države je pač to 'droga'. Večja droga je tobak,alkohol..od marihuane ne postaneš odvisen,čeprav jo kadiš vsak dan. Ma ogromno pozitivnih učinkov,vendar neglede na vse NE UBIJA tako kot alkohol in npr.tobak. Dokler je poizkusiš,ne presojaj! En špinjel za lepši dan :) Lp
Default avatar

ffas

Po vsej verjetnosti je vaš sin kopuval marihuano. Se da dobit "pol đija". Sploh če je trava kvalitetna, mogoče je šlo za hašiš. Nič nevarnega.
Default avatar

Nemacajta

Ne skrbite, vas sin ni v nevarnosti. Od trave še nihče ni umrl. Trava ni isto kot navadni cigareti, s travo se ne moras zasvojiti in da umres od trave rabis v enem dnevu pokaditi 63 cigaret trave. Đij je angleska beseda za gram ali pol grama.
Default avatar

Nemacajta

Spliff res je! Dokazano je da samo 1.6% kadilcov trave poseže po močnejših drogah, jaz osebno ne kadim trave ampak bom počasi začel. Starši kajenje vzamejo preresno in to mi gre podomače rečeno "na ******" pozanimajo se čisto nič, in pa trava ima tudi dobre učinke zato ne vem zakaj je tk big dil XD
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni Nemacajta,

res je, da le majhen delež kadilcev trave posega po trših drogah, vendar ima trava, kot vsaka psihoaktivna substanca tudi slabe učinke in ne samo dobre. O njih smo že velikokrat pisali in mislim, da preden začnete kaditi travo, morate biti pravilno obveščeni tudi o možnih posledicah in ne samo prijetnih učinkih.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren