Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Kajenje marihuane -- testiranje THCja v urinu

Default avatar

mateja

Pozdravljeni!
Tetrahidrocanabinol se odkrije v telesu tudi po treh mesecih, v urinu se ga najde še po kakem mesecu. Obstajajo pa metode, ki preslepijo tester: preverite, ali ima vaš sin mogoče kje pri sebi VISIN kapljice za oči, te zmedejo tester, kot že rečeno, lahko podtakne urin koga drugega, obstaja pa tudi možnost ibogaina. Snov s katero se človek popolnoma prečisti že v dveh do treh dni.
Sama sem kadila 4 leta in popolnoma prenehala, tudi na testu sem bila, tako da so mi stvari popolnoma jasne, vem tudi kako preslepiti starše, morda poznam kako izmed opcij, s katero bi dosegli pozitivne rezultate.
Prepričana sem tudi, da vem, kako sina ujeti na delu, vem pa tudi še mnogo drugih reči.
Toliko za enkrat, če pa vas še kaj zanima, pa mi lahko pišete.

Lep dan vam želim še naprej!
Default avatar

milan

Lepo, da se v našem forumu oglašajo tudi ljudje z izkušnjami. Mateja ali bi lahko opisala način, in zaradi katerih razlogov si prenehala z uporabo marihuane.Kot te razumem si to uspela brez terapije, zato je tvoja izkušnja še toliko bolj pomembna za vse tiste, ki se bojijo poiskati pomoč
Default avatar

Jake

Kaj že ni normalno? In kaj potem, če je marihuana ilegalna? Zadeva je ilegalna zato, ker so se pač eni tako odločili, in kot bo tudi Dr. Krek potrdil zato ni nekih blazno pametnih argumentov. Sam osebno imam obdobja, ko kadim marihuano na polno, in potem obdobja, ko ne kadim nič. Pa se nič ne sekiram zaradi tega. Če bi se sekiral zaradi kakšnega jointa ali dveh na dan, potem kako bi se moral šele sekirati folk, ki je na alkotu ali na cigaretih.
Default avatar

Jake

V celi temi še nihče ni omenil daleč najbolj preprostega načina kako prevarati piss test in ga tudi jaz ne bom, ker se osebno niti najmanj ne strinjam s piss testi.
Predvsem premislite o tem, ali je vredno s piss testi pretrgati vso komunikacijo med vami in vašim otrokom, ali pa bi bilo bolje, da ga vsaj poizkušate sprejemati takega, kot je in mu kot prijatelj svetovati, da vsa ta zadeva ni dobra? Skoraj prepričan sem, da prva možnost nima dobrih izgledov za uspeh. Ravno tako je z raznoraznimi odvzemanji zepnine in podobno. To je dober razlog, zakaj otroci začnejo dilat.
Gospa res sprijaznite se, da vaš otrok kdaj pa kdaj pokadi kakšen joint. Postavite mu pa neke jasne cilje, ki naj jih dosega predvsem na šolskem področju, seveda naj pa bodo izbrani njegovim sposobnostim podobno. In če bo fant normalno vozil svoje življenje, brez skrbi lahko tolerirate njegovo občasno uporabo marihuane. Spomnite se na svojo mladost in na neumnosti, ki ste jih takrat počeli, pa bo morda lažje.
Default avatar

Zarja

Zanima me na splošno, kateri testerji za urin obstajajo in se jih da kupiti pri nas?
Ali obstaja test za apaurin in podobna zdravila?
Zarja
Default avatar

nina

lep pozdrav!
mi lahko prosim poveš kaj več o stvari, ki te prečisti v 2h do 3h dneh? kje se jo dobi, kako deluje? posledice? hvala
Default avatar

b....

nazalost je zadeva resna,tudi sam sem uzival marihuano 6 let...mislil sem da nemorem nehati kaditi,in se odvaditi te grde navade,saj mi je to res da dostikrat olajsalo in psihicno tezavo a tudi tezavo po kasni bolečini...nazalost so me ustavili policaji in mi odredili strokovni pregled:(tako kot je slabo je po neki strani bilo tudi dobro..seveda sem vedelem testu pozitiven...vendar kako sem lahko po tem dejanju opustil kajenje,,vse je v posameznikovi glavi in nekateri starši res malo vejo o njej,kot da je to droga...jaz pa pravim da kajenje marihuane vsak dan ni prav.1-2zvita cigareta na mesec pa mislim da nebi škodila,,imam starše ki nočejo slišat o tej zadevi vendar so sami ugotovili da stvari samo poslabšajo ko drezajo vate..najbolje za starše je če nekažejo neke nastrojenosti proti travi pa bo sine ali hcerkica ze sama povedala da jo je vsaj poskusilA,CE NEBO CELO PRIZNAL DA JO KADI..bol siliste na grobo v njih za slabse prijatelje vas imajo..ce pa ze kadijo je pa dosti bolše da to vejo starši in malo popustijo,posledično bojo manj kadili zunaj in vi boste imeli malo več nadzora koliko skadijo..kadilci marihuane so bolj leni in se jim neda ukvarjati z nekimi vandali zunaj,so bolj sproščeni in manj agresivni..raje vidim da skadi enega kot da se napije in je ceu agresiven in polomi prvega ko mu reče žal besedo...zadetkoti se ne zmenijo za take..lp
Default avatar

SOMEBODY

Pozdravljeni, nekaj bi povedal o THC testih, so zelo neučinkovit način ugotavljanja vsaj te, ki se jih kupi v lekarni. Zelo lahko jih je pretentati. Lahko jih pretentamo s limono(njenim sokom, ki zbija THC), milom, aspirinom oz. da sploh ne da svojega urina. Zato bi bilo najbolje, da smo zraven medtem ko urinira.
Lp
Default avatar

mohamed ali

ko duva zmaj ga čuva
Default avatar

pingo1999

sm jakob sam poham že ene 5 let str sm 17 let začeu sm pr 12 mt me ni še nikol dubla isto snifamo speed tko da lejte moj nasvet je takle: če mu zaupete in če vrjemeta vanga ga mejte preprosto skos pod kontroloin to je to!
Default avatar

sunflower.

v urinu ostane pri rednih uživalcih 3-4 tedne, pri nerednih 2-3 tedne, v krvi pri rednih uživalci 2-3 dni, pri nerednih pa 1-2 dni. v laseh ostanejo sledovi neomejeno, važno je, da veš kateri del odstriči :)
Default avatar

demir

prosil bi odgovor na to vprasanje kako lahko unicimo thcje v urinu
Default avatar

anonim.

prosila bi vas za telfonsko vašega sina
Default avatar

AnOnimka

Prvo kar je morate izvedeti koliko dolgo vaš sin kadi travo...NA TO ALI BO VAŠ SIN NEHAL KADITI ALI NE VI NA NIKAKERŠEN NAČIN NEMORATE VPLIVATI IN S TEM SE MORATE SPRIJAZNITI.Travo lahko neha kaditi vsak tudi če jo kadi 10 let redno vsak dan,ampak se mora posameznik za to odločiti in si to želeti sam-ne njegovi starši.Star pregovor pravi - samo kopito sodi lahko kopito. Trava mu najvrjetneje pomaga da vso sranje ki je na nek način pozabi oblaži.
Default avatar

Rok.Lipa

Koliko časa lahko ostane THC v urinu moj sin pravi da ni kadil 8 tednov Malo močnejše postave je zanima če je to možno in kdaj naj mu dam naslednji THC test LP Rok