Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

THC test in medicina dela

Default avatar

Skuba

Nahajam se v zelo neprijetni situaciji.Čez 3 dni imam zdravniški pregled za novo oz. prvo službo.Zanima me če pregledujejo thc v urinu?
Default avatar

Tanja S

Pozdravljen,

če zdravnik nima predhodnih podatkov o tem, da ste za določeno delovno mesto rizični zaradi uživanja THC (npr. delovno mesto, ki zahteva posebno zbranost in pozornost, delo v zdravstvu ali z otroci) navadno NE opravljajo teh testov.Za sprejem na delovno mesto štejejo predvsem vaše znanje, spretnosti, kvalitete... Kajenje marihuane naj ne bi bil razlog, da vas ne sprejmejo v službo (razen, če gre za specifična dela).

Le pogumno. Zdravniški pregled je namenjen pregledu vaših psiho - fizičnih sposobnosti za opravlčjanje določenega delovnega mesta oz. poklica. Če so vas poslali na zdravniški pregled imate službo praktično že v rokah.

Nikar pa me ne razumite napačno. Kajenje THC lahko resno škoduje vašemu zdravju in delovni uspešnosti. Poskusite prekiniti s tem čim prej!!!
moderator
Društvo "Projekt Človek"
tel: 01/425 12 14
Default avatar

..Lh

Pozdravljeni, kadim marihuano eno leto tko par dimov na dan in pred zdravniskim pregledom nisem kadila 8 dni nič, pila sem veliko tekočine in tablete za odvajanje maščobe.en dan pred pregledom sem sama doma opravila hitri urinski test, ki je bil negativen.sedaj me pa zanima če v zdravstvenem domu lahko ugotovijo da je thc prisoten v krvi in urinu?sestro sem poklicala čez dva dni za izvide in je rekla da je v redu, da so zaključili in da bodo meni na dom poslali izvide na podjetje pa poročilo.

hvala za odgovor