Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

ZASKRBJENA MAMA

Default avatar

Nekateri ste pa res

Jst ne odobravam nobene droge, ker človeku pusti posledice, pa še super se na ta račun eni bogatijo, Eni ste pa res pametni. Zračunaj kam bi lahko ta denar ki ga nameniš za droge porabil v tebi kej bolj koristnega, presenečen boš nad svojim izračunom. Dopust namesto trave, to je še najlepš, pa še fovš so ti ki to kadijo ko jim to omeniš.

Kak pa pol zgledaš v faco in zobovje, ko si okol 40 star dejte no mal pameti u glavo.
Default avatar

njaayn

jooj jaz sem stara 15 let pa ko to berem se smejim. Toliko vem o drogah najnovejših use tako da crack ni mogoč, v sloveniji ga sploh ni, imaš koko pa še to je namešana in ni čista joj kaj govorite. To gre valda za marihuano za bso usi to delamo, samo z pipo bolj zadane. in potem delate cel škandal zaradi kajenja trave mislem kaaj pa to ima polovica slovenije v krvi cjoo. Proti alkoholu pa ni noben, ker največ nesreč in ostalega shita se naredi predvsem zaradi tega.
Default avatar

zaskrbljena mati 2

Včeraj me je doletel šok. V sobi mladostnega dokaj uporniškega sina sem našla ročno zvito cigareto z zelenimi delci ter prazno iglo za katero predvidevam da je bila uporabljena za "šus".

Zanima me kaj naj mati stori v takšnem primeru. Naj grem k policiji ali ga pošljem v komuno na odvajanje ali ga primem pa malo bolj na "trdo" in ga pošljem v vojsko.
Default avatar

Klementina_Sambolic

Pozdravljeni!
Gospa, me skrbi, da imate prav! Vendar pa se je z vašim sinom moralo že veliko prej kaj dogajati, predno si je dal prvi "šus". To je resno opozorilo, da je v hudi stiski in seveda, da je tudi že zabredel v zasvojenost! Skupinska zdravljenja zasvojenosti v terapevtskih skupnostih in komunah potekajo v Društvu projekt človek in Zavodu Pelikan Karitas. Zasvojenost se vedno zdravi v skupini in priporočljivo je, da skupaj s sinom čimprej odidete v katero od teh organizacij!
V kolikor pa potrebujete pogovor in podporo zase, pa se lahko oglasite na pogovor tudi k meni!
Lepo vas pozdravljam,
---

Klementina Sambolič,
magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka

http://zavod-druzinskaharmonija.si/
Default avatar

DiaperWarrior

luka Mih je napisal/a:
Zakaj se mi zdi da si to pisal ko si bil zadet?
No one saves us but ourselves. No one can and no one may. We ourselves must walk the path.
-Buddha
Default avatar

DiaperWarrior

zaskrbljena mati 2 je napisal/a:
Vse se zgodi z razlogom, jaz bi ga najprej poskusil poiskati in ga odpraviti če je le mogoče. Pogovorite se s sinom o težavah v šoli/doma/s sovrstniki, skratka vse kar se da. Center za odvisnike je tudi ena od rešitev.

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren