Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

pomoč priodvajanju od buprenorfin-a

Default avatar

brainkiller

Pozdravljeni…

Prosil bi za pomoč in mnenje, kaj naj naredim. Pred skoraj 20mi leti sem bil odvisen 4leta od heroina in sem se uspešno pozdravil v psihiatrični bolnišnici Ormož. Od takrat dalje sem živel relativno lepo in brez trdih drog, le tu in tam kakšna konoplja, ampak res zelo redko. Sedaj zadnje 3 leta imam ponovno težave in sicer s buprenorfin-om. Imel sem zdravstvene težave s križem (hernija) in ko sem bil na bolniški, sem dobival redno zdravila Dureto, Zaldiar,Tramal, Aupourin, vendar sam sem najraje vzel 8mg buprenorfin. Na žalost sem začel s tem tako, da sem postal odvisen od buprenorfin-a. Moja dnevna doza je približno 2mg, saj si 8mg tableto razdelim na 4 dele in imam za 4dni.
Zanima me kaj naj storim, da se tega rešim sam, saj ne upam na detox, saj če bom imel v zd. Kartoteki, lahko imam težave v službi in jo celo lahko izgubim. Meseca septembra imam 3 tedne dopusta in nameravam dati temu konec in se nekako skrizirati doma. Najbolj pomembno mi je dati skozi telesno krizo, čeprav vem da psihična kriza traja veliko veliko več. V sebe sem nekako prepričan, da če dam to ven iz sistema, da dam to iz telesa, da me telo ne bo več zvijalo zaradi tega ker nisem vzel četrtinko buprenorfina, bom lahko normalno zaživel, saj imam družino ki me podpira in partnerico, v moji družbi pa nobeden ne zlorablja drog, niti konoplje ne.
Prosim za pomoč, nasvete, tudi prosim če se oglasi Leiito, če še je prisoten na foromu. Ali mi lahko uspe samemu, koliko dni bom trpel muke, kaj si naj pripravim in na kaj se naj pripravim. Lepo prosim vse za nasvet, saj bi se resnično rad rešil teh tablet, čeprav ne kradem, nisem finančno na tleh, imam še veliko ljudi okrog sebe, saj pravim, da imam eno 8mg buprenorfinaskoraj 5dni in rad bi zaživel normalno življene, da ne razmišljam vsak teden kje bom dobil tableto.
V naprej hvala in prosim za nasvete in pomoč, lp, M
Default avatar

bup

8mg tabletko si raztopi v 8ml alkohola (v lekarni si kupi 1ml hipodermično iglo) , tako boš bolj natančno vnašal količino buprenorfina pod jezik. In postopoma vsakih 4-5 dni zmanjšuj dozo za 10-20%, odvisno od počutja. S tem preizkušenim načinom, se lahko spucaš iz 2mg dnevno, recimo v 8. do 12. tednih (brez novih sivih las in sivih kocin na bradi, če me razumeš). Ko boš zmanjšal vnos na manj kot 0.5 mg dnevno, si zrihtaj 2mg tabletke, če se le da. Če je koncentrat buprenorfina v raztopini manjši, je manjša možnost odstopanja od želenega vnosa. Lp!
Default avatar

brainkiller

sem upal na kakšen nasvet in pomoč in nobeden nič ne napiše, a sem kaj tako napačnega napisal, le prosil sem za pomoč...
Default avatar

bup

A ni zgoraj napisano nasvet in pomoč kako očistiti telo od opijatov, v tvojem primeru buprenorfina?

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren