Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Zasvojenost mi uničuje življenje

Default avatar

MiaNoville85

Evo, tokrat rahlo vinjena sem sploh bila zmožna prebrati ta 2 odgovora seveda zopet iz vdolge vožnjje iz prekletega kazinoja..Razumem obsojanje in cenim nasvete, ampak ne vem v kakšnem primeru me je zmožna srečati prekleta pamet.... Otroke imam čudovite in presrečna sem da ne vedo kakš e KRETENE imajo za starše..
Default avatar

bogomolka

Pozdravljena! Sama iščeš oz. komaj čakaš, da te tu kaznujemo, pomilujemo..ja..res...pomilovanja sta vredna. Pa še otroke imata. Nič v celofan zavijat, strinjam se s predhodnico, ki je napisala, da denar dajta njej, če vama ga ostaja. Mogoče bi bilo dobro, da bi vse vajino sorodstvo zvedelo za to vajino nespametno početje. Sama sem imela probleme z alkoholom. Kadar pogledam omarico v dnevni sobi, se spomnim mojega nespametnega početja. Ne hodi tja, pusti pri miru, izgubila boš moža, družino vse...to pelje v propad!!! Boriti se je bilo treba.Včasih te mora kdo pošteno nazjat ali pa ti postavit ultimat. Mož se je poslavljal od mene, rekel mi je, naj si poiščem drug dom, če bo šlo tako naprej. Vprašaj se, ali imata raje igralnico kot lastne otroke??? Zakaj sta se potem sploh odločila zanje? Kaj vaju je pripeljalo do tega početja?? Dolgčas?? Ne čakajta. Misel na samomor?? Egoist si, da mu ni para. Kaj rešiš s tem? In otroci, sirote...Saj bi ne bi bila prva. Dokaži, da si močnejša od tega hudiča in mu pokaži roge. Ne odlašaj, če si še med živimi in takoj, ko prebereš to, do zdravnika oz. do Mihe Kramlija v Novi Gorici..naj bojo to od sedaj naprej vajini "poslovni" sestanki in boš videla, da vaju bo rešil. Nič jamranja, iskat rešitve. Danes in takoj. Tudi sama sem včasih..saj samo pol požirka..pa je šla cela flaša in jaz koma. Sram me je. Žal mi je, da tega ne morem popravit, razen izboljšam lahko in se postavim na trdna tla. Boš videla, da vama bo uspelo. Zavihat rokave, pljunit v roke in akcija.
Default avatar

grande

Živjo. Rešil sem se odvisnosti od hazardiranja, alkohola, hitre prehrane in tobaka. Zmeraj se je zgodila neka točka preloma, ki me je odrešila (slabe finance, smrtonosna bolezen, socialna izoliranost ipd.). Če imaš vsaj še kanček volje do življenja, ti lahko pomaga "rude awakening" metoda.

V tvojem primeru predlagam naslednje. Vzemi nanjujnejše stvari v največ dve torbi in ju daj v nakupovalni voziček. Z vozičkom vred se sprehodi do brezdomcev izven tvojega kraja. Prosi jih, če lahko živiš z njimi pol leta. Taka vrsta življenja te namreč itak čaka, če ne boš ničesar ukrenila. Bolje, da se na tovrstno življenje čim prej navadiš. Morda te na koncu sreča pamet. Psihologi in psihiatri bodo premili s teboj. Reši te lahko le kruta realnost.