Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

ZDRAVLJENJE ODVISNOSTI S TRAMALI

Default avatar

Sssss1

Pozdravljeni. Fant je odvisnik od heroina. Parkrat je prenehal z jemanjem, ko so ga zaprli. Nazadnje, ko je prisel iz zapora je po 1mesecu vzel heroin ampak je kar hitro prešaltal na subotex in bil na 1mg subotexa kar 2leti. Zdaj že 1leto in pol na heroinu cca1,5g na dan, spije tud kaksen tablet za spanje in podobno. Pravi da mu je dost in hoce nehat...dvakrat sva ze probala s subotexi, 2dni leži kriza katastrofa in pol spet vzame heroin. Subotexa ne more dat pod jezik ker mu je ogabn zato ga zliže s sokom. Zdaj bi probala s Tramali. Je možno jemati 4 komade tramala po 50mg s četrtino subotexa? Al kaj drugega priporočate?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

osebno menim, da je priporočljivo odvisnost zdraviti pri zdravniku. Tudi zato, ker je sama detoksikacija le prvi korak in niti slučajno ne pomeni, da je pacient pozdravljen. Detoksikacijo je možno opraviti sam, in je mnogim to uspelo, veliko manj je tistih ki brez strokovne pomoči potem abstinenco tudi vzdržujejo.
Vem, da vam na vaše konkretno vprašanje nisem odgovorila, ampak se morate zavedati, da je to kar počnete (predpisujete psihoaktivna zdravila brez medicinskega znanja), neučinkovito in potencialno nevarno.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren