Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Svojci Alkoholikov

Default avatar

aanonimnia

LEP POZDRAV
Sedaj sem se vsedu in bom pisal
Torej sem Alkoholik in Sin Alkoholika žal pokojnega. Zato me je poslušanje te oddaje opomnila kdo sem.
Ne pijem že 52 mesecev in 20 dni
Pa se ne hvalim, to je le motivacija, saj živim en dan na enkrat in to deluje
Zavedam se da sem enak kot vsi vi in milijoni drugih Alkoholikov po celem svetu
To pomeni da me loči od alkohola le ena poteza, ne smem prijeti prvega kozarca
En kozarec je preveč. Sto jih je premalo
Sem pa v tem času treznosti ugotovil da je življenje lepo tudi brez Alkohola
Počutim se svobodnega in srečnega ter radostnega, ker se ne tresem, ker mi ni treba skrivat pijače, ker se zbujam nasmejan in spomnim se kaj sem včeraj počel in govoril.
Vse to mi je Alkohol vzel in me trpinčil do 44. leta.
Seveda sem danes siguren da sem samo plačeval ceno iz mladosti, ko sem Alkohol uporabljal za pogum in lepo zabavo, saj sem mislu da sem grd ker me nobena punca ni hotela, oz so se norčevale z mano, ko so videle da sem alkoholiziran dvorski norček
Imel sem blizu punco ki bi bila danes moja žena. pa sem se napil in sem jo prestrašil. Dala mi je še eno priložnost čez cca 3 leta pa sem spet z alkoholom zamoču in osvajal drugo, njo pa pustil samo.
Naslednji moj greh je bil da sem se spravil v sex s poročenimi ženskami spet zaradi alkohola, pa nisem pomislil da delam škodo njim in sebi
To sem nosil v sebi dokler nisem naredil temeljite samoinventure in videl da imam karakterne napake , za katere niso drugi krivi ampak jaz sam.
Danes se zavedam kdo sem in se imam rad taksnega kakrsen sem. napake še delam a se jih takoj zavem in jih sproti odpravim. Nisem svetnik
Danes se zavedam da mi je v otroštvu bil vzornik oče alkoholik, in sem se zaklinjal da ne bom kot on. Ampak danes vem da to ni dedna bolezen, ampak bolezen posameznika, Moja Mama ni pijanka, ni mi pa dala v otroštvu materinske ljubezni saj je tudi sama ni dobila.
Zato se zavedam danes, da mi je dana še ena priložnost za življenje, saj Alkohol ALKOHOLIKA ubije , če ne preneha piti.
Zato pomagam vsakemu Alkoholiku ki ima željo Živeti in ko pomagam drugemu, najbolj pomagam sam sebi.