Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Ozdravljena - kam vrniti Sanvale in Apaurine

Default avatar

Fantazma

Dolga leta je trajalo. Še preveč. Vzponi padci, vzponi padci. A nekako mi je uspelo se izkopati iz odvisnosti od opiatov. Od Sanvala sem se odvadila s pomočjo Kventiaksa, tesnobe s pomočjo dolgotrajnih psihoterapij.
Zanima me kam naj vrnem Sanvale in Apaurine? Enkrat sem nekaj že nosila v ambulanto ProBono na Mislejevi, a to je bilo že pred leti. Še sploh obstaja?
Lekarne vzamejo nazaj, če jim vrnem? Hvala za odgovor.
Default avatar

Pia Hren

Pozdravljena,

najprej čestitke za vašo zmago nad odvisnostjo, le pogumno naprej v novo, lepo življenje!
Kakršnakoli zdravila lahko vrnete v katerokoli lekarno, tam jih sprejmejo in pošljejo v uničenje.

Srečno in lep pozdrav,
Pia Hren
Celodnevni pripravljalni terapevtski center
Zavod Pelikan - Karitas
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja Gora
051 339 725