Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Prosim ne dajti več denarja Kraljem ulice

Default avatar

mirelka0008

Pozdravljeni, jaz se obračam na forum med.over.net, ker vem da ga veliko ljudi bere in se vnaprej opravičujem, če bom koga užalila in prizadela. Gre pa za Kralje Ulice v Ljubljani. V preteklosti sem mislila, da so to brezdomci in sem jim sama večkrat dala drobiž. Zdaj pa že delam v Ljubljani v centru in sem spremenila mnenje. Kralji ulice so vsak dan pred našo trgovino in nagovarjajo stranke. Do stran so vsi sladki. Potem porabijo denar, ki ga dobijo, za alkohol in popoldne, ko so pijani, nam bruhajo in lulajo pred trgovino. Puščajo steklenice, pločevinke in druge smeti, da jih čistimo za njimi. Oni pa sedijo zraven, kot da se jih to sploh ne tiče. Če jim kaj rečemo, vpijejo na nas, da smo fašistke. Najhuje je za stare ljudi, ki se jih ne znajo znebiti in jim vedno dajo denar, čeprav vem (po tem kar kupijo), da imajo slabe penzije. S kolegi smo računali - te pred našo trgovino prinesejo zamenjat skupaj po 90 evrov drobiža na dan plus kar kupijo alkohola, cigaret in hrane. To je več ima kot večina ljudi. Sprašujem se, kam gre ta denar? Policijo smo enkrat klicali, ko je bil ta pred našo trgovino res "zadet", pa so rekli da nič ne morejo. Zato prosim vas - vem, da jim dajete, ker ste dobri ljudje, ampak oni niso to kar zgledajo. Jaz dajem denar v Botrstvo, oni preverijo, da ga res dobijo revne družine.
Default avatar

Andreja

Mirelka pozdravljeni,
prodajalci časopisa Kralji ulice so zavezani kodeksu pri prodaji, ki prepoveduje in kaznuje vedenje, ki ga opisujete.
Prosim, sporočite na uredništvo http://www.kraljiulice.org/kdo-smo/kontakti, kje se to dogaja, da bodo vedeli ukrepati.
Opisano vedenje uničuje korekten in profesionalen odnos ljudi, ki sodelujejo pri Kraljih ulice in škoda, da en ali par posameznikov po krivici blati ugled odličnega poslovno-humanitarnega projekta, ki si zasluži podporo.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

mirelka0008

Mogoče so prijazni do vas, ampak v centru ne verjamem, da boste našli prodajalko, ki ne čisti svinjarije za njimi. Tudi stranke motijo. Pa poglejte kako zgleda okolica njihove pisarne na Miklošičevi - to imamo mi pred trgovino, samo da je veliko slabše, pa še zadirajo se na nas. Tudi se zgodi, da čistiš poleg njega, on pa odvrže čik točno tja. Pa vidim to tudi v drugih trgovinah. Edino pri nas v Mostah je bolje, ampak tam stoji samo eden, pa ni tako "pogumen".
Default avatar

enamum

ja, "naš kralj" ima pa celo avto parkiran na parkingu pred trgovino:) tko da, ne pričakuj nič!
Default avatar

Pinolita

Ne posplosujte! Moje izkušnje s prodajalci so pozitivne, sploh če jim namenis toplo besedo.
Po mojih izkušnjah razumejo veliko več kot se morda vam zdi...
To so ljudje ki so zaradi takšnih ali drugačnih usod pristali na ulici in verjemite mi da si tega niso sami želeli.
Tako da malček empatije ne bi škodilo.
Default avatar

Nejc Zlikovec

Vi ste to napisali samo zato, ker se želite izpostaviti, da živite in delate v centru Ljubljane.

LP.

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren