Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Prosim ne dajti več denarja Kraljem ulice

Default avatar
Pozdravljeni, jaz se obračam na forum med.over.net, ker vem da ga veliko ljudi bere in se vnaprej opravičujem, če bom koga užalila in prizadela. Gre pa za Kralje Ulice v Ljubljani. V preteklosti sem mislila, da so to brezdomci in sem jim sama večkrat dala drobiž. Zdaj pa že delam v Ljubljani v centru in sem spremenila mnenje. Kralji ulice so vsak dan pred našo trgovino in nagovarjajo stranke. Do stran so vsi sladki. Potem porabijo denar, ki ga dobijo, za alkohol in popoldne, ko so pijani, nam bruhajo in lulajo pred trgovino. Puščajo steklenice, pločevinke in druge smeti, da jih čistimo za njimi. Oni pa sedijo zraven, kot da se jih to sploh ne tiče. Če jim kaj rečemo, vpijejo na nas, da smo fašistke. Najhuje je za stare ljudi, ki se jih ne znajo znebiti in jim vedno dajo denar, čeprav vem (po tem kar kupijo), da imajo slabe penzije. S kolegi smo računali - te pred našo trgovino prinesejo zamenjat skupaj po 90 evrov drobiža na dan plus kar kupijo alkohola, cigaret in hrane. To je več ima kot večina ljudi. Sprašujem se, kam gre ta denar? Policijo smo enkrat klicali, ko je bil ta pred našo trgovino res "zadet", pa so rekli da nič ne morejo. Zato prosim vas - vem, da jim dajete, ker ste dobri ljudje, ampak oni niso to kar zgledajo. Jaz dajem denar v Botrstvo, oni preverijo, da ga res dobijo revne družine.
Default avatar
Mirelka pozdravljeni,
prodajalci časopisa Kralji ulice so zavezani kodeksu pri prodaji, ki prepoveduje in kaznuje vedenje, ki ga opisujete.
Prosim, sporočite na uredništvo http://www.kraljiulice.org/kdo-smo/kontakti, kje se to dogaja, da bodo vedeli ukrepati.
Opisano vedenje uničuje korekten in profesionalen odnos ljudi, ki sodelujejo pri Kraljih ulice in škoda, da en ali par posameznikov po krivici blati ugled odličnega poslovno-humanitarnega projekta, ki si zasluži podporo.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar
Mogoče so prijazni do vas, ampak v centru ne verjamem, da boste našli prodajalko, ki ne čisti svinjarije za njimi. Tudi stranke motijo. Pa poglejte kako zgleda okolica njihove pisarne na Miklošičevi - to imamo mi pred trgovino, samo da je veliko slabše, pa še zadirajo se na nas. Tudi se zgodi, da čistiš poleg njega, on pa odvrže čik točno tja. Pa vidim to tudi v drugih trgovinah. Edino pri nas v Mostah je bolje, ampak tam stoji samo eden, pa ni tako "pogumen".
Default avatar
ja, "naš kralj" ima pa celo avto parkiran na parkingu pred trgovino:) tko da, ne pričakuj nič!
Default avatar
Ne posplosujte! Moje izkušnje s prodajalci so pozitivne, sploh če jim namenis toplo besedo.
Po mojih izkušnjah razumejo veliko več kot se morda vam zdi...
To so ljudje ki so zaradi takšnih ali drugačnih usod pristali na ulici in verjemite mi da si tega niso sami želeli.
Tako da malček empatije ne bi škodilo.
Default avatar
Vi ste to napisali samo zato, ker se želite izpostaviti, da živite in delate v centru Ljubljane.

LP.
Default avatar
Se podpišem pod tale post.

Če ste takšni strokovnjaki, verjetno veste, da imajo ljudje določene težave, ki jih rešujejo na najrazličnejše načine. In da je tudi njihove težave mogoče rešiti, tako da pa vendarle ne bodo tako moteči za vašo organizacijo in za družbo nasploh.

In ste ob vsem tem, kar vas moti, zgolj enkrat klicali policijo? Oni so tisti, ki rešujejo kršenja javnega reda in miru. Obstajajo pa seveda tudi višje institucije, ki lahko primerno ukrepajo.

V mojem zapisu boste najverjetneje opazili obsojanje nad vami, vendar namen sploh ni tak. Ponudil sem vam rešitev. Saj veste, bolj ko mešate d**K, bolj smrdi.

lp
Default avatar
mirelka0008 je napisal/a:
Jebela, spravljat se nad te ljudi, ki prodajajo kralja ulice, moraš bit pa tudi sam precej nizko. Ali pa ne razumeš lajfa in umazanije.
Default avatar
ok boomer

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren