Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Zasvojenost z nakupovanjem in zadolževanjem

Default avatar

Zgubljena40

Prosila bi za pomoč.
Ob spoznanju da sem odvisna od nakupovanja in zadolževanja so stvari prišle že tako daleč da ne vidim več izhoda.
Začelo se je majhnimi stvarmi in kmalu sem se ujela v začaranem krogu,kjer so stvari ušle izpod nadzora. Da nihče ne bi zvedel sem prekrivala in lagala o dejanskem stanju posledično sem uničila zaupanje in odnose v družini navkljub temu,da so mi pomagali.
Ne vem več kaj naj storim. Zaupanja ni in v moje obljube nihče ne verjame več.
Resnično pa si želim strokovno pomoč, ki mi bo pomagala prebroditi zasvojenosti do te mere, da me ne bo več imela v primežu.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

edini izhod je poiskati pomoč pri terapevtu ki je izkušen na področju nekemičnih odvisnosti. Zdravljenje je izključno psihoterapevtsko, lahko traja leta in je sodelovanje svojcev zelo zaželjeno. Toliko ukratko. Več boste izvedela pri terapevtu ki si ga izberete.
Srečno na vaši poti,

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si