Forum: Zasvojenost in pomoč

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Heroin, ghb?

Odgovori Nova tema
Default avatar Igla 5 Nov 2017 15:24

Pozdravljeni!

Na kratko opisano je tako... Znanec obcasno uziva alkohol, travo in verjetno se heroin oz. se neke opiate , tablete..nevemo kaj in pa po mojem mnjenju tudi ekstazije ali kaj podobnega. Opazi se sprememba v obnasanju, in predvsem v oceh. Zenice male kot bucike. Ponavadi ob tem ni zaspan ampak obratno...poln energije.. Tako da sklepam da mora uzivati se nekaj zraven.
Pred kratkim so mu najdli igle,žlico, citronko.. in neke flaške z neko tekočino... Rahlo rumenkaste, rjave barve. Ghb? Velikokrat se zelo poti. Veliko spi. Občasno totalno nezainteresiran za vse. Ima otroka. Me je včasih prav strah za malega, ker nevem če je zmožen skrbet za njega ko je zadet.
Njegova družina si zatiska oči. Od česa takšne zenice in veliko energije? Kako mu pomagat? Ga posravit pred dejstvo da vemo da konzumira? Verjerno zaman če ne želi sam nehat. Če ima kdo kakšen nasvet ali idejo, prosim na dan z njo. Iskrena hvala..

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Sorodne vsebine:
Avatar Daniela_Fiket 5 Nov 2017 18:47

Pozdravljeni,

lahko se pogovorite z nekom od njegovih bližnjih, povedate jim za svoja opažanja in skrbi. Lahko jim tudi ponudite pomoč, če jo bodo potrebovali. Če vas skrbi za varnost otroka, jim to tudi povejte, ker ima to zelo resne implikacije. Kako bodo sprejeli vašo intervenco je odvisno od mnogih dejavnikov, najbolj od tega koliko so pripravljeni tudi sami videti težavo in ali doživljajo vašo skrb kot dobronamerno. Kaj točno konzumira, ni najbolj za vas pomembno.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mrki kondor 7 Nov 2017 20:30

Če ste našli citronko, gre za heroin, ker citronka prepreči strevanje heroina, tako, da si ga lahko vbrizgaš. Večina narkomanov, ki uživa intravenozno, heroinu dodaja še kakšna druga stimulativna sredstva.

Redko kdo si vbrizgava samo heroin. Najbolj pogosto se ga meša s kokainom.

Heroin povzroča zaspanost, "kinkanje", če ga preveč vzameš. Ob normalni dozi deluje stimulativno, evforično, poln si energije in zagona. Če ga uživaš samega imaš zenice kot bucike.

O ghb-ju pa premalo vem, da bi o tem pisal.

lp,

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Igla 8 Nov 2017 14:05

Hvala obema za odgovor.lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh