Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Uzivanje heroina obcasno

Default avatar

AndrejaMessi

Zivijo!

Mene zanima kako zgleda ce heroin jemljes obcasno? A tisti dan izgubis zeljo po hrani? A je opazit navzven po kaksni uri, da si ga sploh vzel? Koliko casa so zenice zozane po zauzitju? Sumim da se je sin vrnil na stara pota. On pravi da ne, vendar sem opazila zozanost zenic ob dolocenih dnevih, ne vem pa ali je bilo zgolj zaradi svetlobe ali zaradi uzivanja heroina. Drugace je normalno, ne odklanja hrane, tudi energetsko zgleda vredu. Vendar ko vidim tiste zozane zenice me zgrabi panika in ne vem ali si to domisljam ali pa se spet ponavlja stara zgodba..
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

same zožene zenice niso dokaz da je pod vplivom heroina, bi mogli biti tudi drugi znaki prisotni, ki jih verjetno od prej poznate. Morda vas je pretirano strah, ali pa ste nekaj zaznala kar ne morete še definirati. V vsakem primeru trenutno ne morete nič spremeniti, s časom se bo iskazalo za kaj gre.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si