Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

CZOPD

Default avatar

MeGusta

Hello!

Mene zanima par stvari glede dnevne terapije na CZOPD. A se da kako zadevat pa da tega ne zvejo, glede na to da je terapija 3x tedensko in s cim se je najbolje zadevat da ne pokaze na testih? Ali je res da lahko hodis na individualno terapijo kolikor hoces cetudi pokazejo testi velikokrat prisotnost droge v urinu? Ali moras dat urin nujno 3x tedensko?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

zakaj bi se sploh zdravili? Ni vam treba, lahko se zadevate še naprej, na terapije ne hodite in ne dajate urina na testiranje. Premislite malo, ali se zdravite ali se ne zdravite. Goljufate pa samo sebe in nobenega drugega.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

MeGusta

Ne sprasujem zase. imam oceta, ki se tam zdravi. zaradi dogodkov v preteklosti mu ne zaupam povsem. zanima me predvsem ce se da goljufati pri zdravljenju in s cim, da vem na kake znake naj bom pozoren. vem samo da z marihuano ne gre, saj ostane v krvi zelo dolgo. trenutno je na detoksu in me ne skrbi zanj, program bo tudi nadaljeval z dnevno terapijo. slisal sem veliko zgodb o dnevni, zato tudi sprasujem. le redki dokoncajo program, zato me tudi skrbi ta dnevna terapija.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

goljufat se da vedno, ampak so na CZOPD že zelo izkušeni in bodo prepoznali če se namesto z zdravljenjem vaš oče ukvarja z drugimi stvarmi. Vi pa mu bodite samo sin, ne policaj in ne terapevt. To vam pišem za vaše dobro.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si