Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Testiranje na drogo

Default avatar

GordanaBlack

Zivijo! Jaz imam eno malo nerodno vprasanje. Ali je mogoce testiranje na drogo izvest z vzorcem sperme? Saj bi na tak nacin videla ce mi fant laze oziroma ne, brez njegove vednosti. Nocem ga pa silit v testiranje saj je bil na zdravljenju pred kratkim in se zmeraj hodi na terapije in bi s tem pokazala da mu ne zaupam ravno zdaj ko bi mu mogla biti v oporo. Drugace fant ne kaze nobenih znakov drogiranja, vendar sem zvedela da kupuje in prodaja drogo pod ulicnim imenom "sok", ko sem ga vprasala ce dila je to zanikal. Sumim da gre za metadon, ki bi ga lahko tudi sam konzumiral v majhnih kolicinah in nebi kazal nobenih znakov drogiranja.

P.s. a ve kdo kaj se na ulicah imenuje sok?