Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

zasvojenost z drogo sladoled (3-mmc)

Default avatar
star sem 17 let in v zadnjem letu se je moje zivljenje obrnilo na glavo, sploh se vec ne prepoznam,ne locim vec med tem kaj je prav in kaj ne in vseeno mi je za cisto vse kar se dogaja v mojem zivljenju.
1 leto pa pol nazaj sem zacel kadit travo, ker mi je blo vsec sem zacel kadit vsak dan. to ni melo nobenih negativnih posledic.
vse se je zacel ko sem probal ekstazi pred priblizno enim letom. zacel sem ga jemat vedno bolj redno,prslo je tut do tega da sem jemal vsak dan po cel teden. to je precej vplivalo name, zgubil sem motivacijo za opravljanje vsakodnevnih aktivnosti,nic vec se mi ni dalo, nisem vec vidu smisla v nicemer razen v ekstaziju. mal po tem ko sem prvic probal ekstazi sem probal tut speed. zarad nizke cene pa ker mi je bil high vsec, sem ga zacel jemat vsaj 3x na teden. kljub temu, da sm redno uporabljal droge,sm naredu 2. letnik gimnazije. med pocitnicam pa se je use spremenil sam se na slabse. probal sem drogo znano pod imenom "sladoled".ves cas odkar jemlem droge se prepricujm da to name nima nobenga vpliva in da js ze nebom ratu odvisn. ze po parih tednih redne uporabe sladoleda sm ugotovu, da je postal centr mojga zivljenja. ves cs sem sam o tem razmislju, kako bom dobil drogo itd.. zadnje 4 mesce sladoled jemlm vedno bolj pogosto, zdej sm prsou do tocke, ko je ze cudno ce sm en dan trezen. u soli mi gre grozno slabo, do zdej sem bil vedno dober, zdej mam pa ze nevem kok cvekov pa se vec neopravicenih. vseeno mi je za cist use, za druzino, prjatle,solo,.. useen mi je kaj se zgodi z mano..ampak res nocem da je tko,rd bi se spremenu ampak hkrat se nism prpravljen odpovedat temu stilu zivljenja. res nevem kaj nej nardim, razocaru sm cist use, najbl pa sebe..sploh se vec ne prepoznam..
Default avatar
Pozdravljen lost...

torej bi in ne bi, rad bi se spremenil, vendar se ne bi odpovedal sedanjem "stilu življenja".
Verjtno tudi sam veš, da to ni mogoče. Sedanji "stil življenja" te pelje v propad, ne boš dokončal šole, tvoja pot do samostojnosti bo prekinjena, odnosi s prijatelji in družino bodo propadali in čez čas bo samo še slabše.
Lahko izbereš (in vsak dan izbiraš), da boš na tej poti vztrajal, ali pa, da boš naredil obrat za 180 stopin in zaživel tako, da te ne bo treba biti sram samega sebe.
Jaz vseeno ne verjamem, da ti je čist vseeno. Apeliram na tisti del tebe, ki mu ni vseeno, ki bi rada živel in se ne uničeval. Uničevat se, je zelo enostavno in za to imaš vedno čas. Kaj boš izbral?

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar
Pozdravljen Lost,

velikokrat sem že slišala tebi podobne zgodbe in lahko ti povem, da te bo takšen način življenja peljal le vedno globlje in globlje. Kot praviš, si želiš drugačno življenje, hkrati pa bi še vedno užival drogo. Veš pa, da to ni mogoče. Droga te je že, kot sam praviš, povsem prevzela in ves čas razmišljaš samo o tem, kje bi dobil naslednjo dozo. Ni ti mar ne za šolo, ne za prijatelje, kaj šele starše... Temu se reče zasvojenost.
Vendar pa, dokler še imaš čas, se ODLOČI in se temu UPRI. Mlad si še in škoda si je uničiti življenje na tak način. Pot ni lahka, vendar je mogoča.
Mnogo je oseb in tudi programov, ki pomagajo v tej borbi proti zasvojenosti.
Mi smo eden od njih. Če želiš, nas pokliči in z veseljem ti bomo pomagali in stali ob strani.

Lepo pozdravljen, Andreja Lindič

Zavod Pelikan Karitas
Litijska 24, 1000 Ljubljana
051 339 725
Default avatar
Ajojj pac dejansko lahko recm da zame vela cist isto use kar si napisu.. zacel se je s travo 1 let pa pou nazaj, pol ekstazi, zdej pa zadne 8 mescou sladoled.. :/
Default avatar
Spoštovani Wonderland!

Brezno, v katerega ste padli, je, kot sami vidite, brez dna. In vedno težje bo.
Lahko vam pomagamo, če imate vsaj kanček volje, da se rešite te zasvojenosti.
Ne odlašajte in nas pokličite na spodnjo številko.
Če ima človek voljo, zmore vse!!
Veliko poguma in dobrih odločitev!

Lepo pozdravljen, Andreja Lindič

Zavod Pelikan Karitas
051 339 725, 01 548 03 63
Default avatar
Hm... Ta zasvojenost k misls je psihicna .. To ni od leda ampak je razlog vrjetno ta kot za kar sploh uzames methylmethcatinone .. Razlog je neuslisana ljubezen in isces resitev v ledu .. Ko pa uzames ti je zou da si sploh uzeu k je se slabs xD
Default avatar
kaj dfak ti govoriš? sladoled in katinoni povzročajo odvisnost. s tem pa še veliko ostalih neprijetnosti kot so psihoze ipd. sem dala čez grozno izkušnjo s sladoledom. ne govori neumnosti.
Default avatar
Dilerji prodajajo sladoled nekaterim namesto kouka. Začne se tako da najprej mešajo belo in 3-mmc, potem pa ti dilajo samo še 'sladoled'. S tem za 200 % povečajo zaslužek. Kriva je država, nesposobna policija, ki se gre boj proti drogam, če bi bil kokain legalen in nadzorovan, bi bilo precej drugače. 3mmc je dejansko jebeno nevarna snov, ki uniči nosni pretin in mukus sluznic kot so zobje, sinusi itd. Vpliva tudi na vid oziroma oči.
Priporočam da se nemudoma snames s sladoleda. Povzroča namreč strahoten craving, hujši od cracka. Dilerji to hudičevo dobro vedo, zato niso presenečeni, ko jih kličeš za nov gram. Deluje podobno kot amfetamini, hujšanje ker nimaš teka in hočeš samo novo dozo.
Obvezno prijavi dilerje policiji na anonimno številko. Sladoled je pizdarija ki je razširjena predvsem po vzhodni Evropi.
Prijela se je na Češkem in v Sloveniji. Ker smo samo mi taki kreteni, da ta drek kupujemo.
Ne seri ga in kadi travo še naprej.
Dilerje prijavi. Jaz osebno bi jih še kako drugače kaznoval. Ker vedo kaj delajo in še za norca te imajo. No vsaj tiste, ki mislijo da kupujejo kouk, pa jih po ceni 80 eur na gram namesto 25 eur kot stane gram sladoleda, nategujejo lokalni dilerčki.
Opravi s tem in bodi dečko kot se spodobi.
Lp
Default avatar
Isto sem star 17 let, sedaj cez 7 mesecev imam 18 let, zacel sem z travo pred letom al letom pa pol, nato sem zacel vlect ice, pa lsd kaplice plus popers in vsakodnevna doza marihuane, naj povem da imam zelodec cisto zanic in da se mi delajo rane oz jih ze ocitno imam, ampak se vedno se nocem temu odrect ker te naredi drugačnega... So pa res velike zdravstvene posledice..... Sem slišal naj bi nam devali v ice oz. 3mmc zdrobljeno steklo in da te to pokonča ne pa sama uporaba
Default avatar
Lucass2 je napisal/a:
Si pomislil da bi poiskal pomoč in počasi začel reševati težave, preden postanejo še večje in bolj neobladljive?
Za začetek tvoj odebni zdravnik, da bi pogledala kaj js z želodcem? In da mu odkrito poveš, kaj uživaš in ti bo tudi svetoval, kje v vašem kraju ali bližini je organizacija, kjer pomagajo mladim s podobnimi težavami.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.

Naročilo na ePosvet:
https://med.over.net/video-svetovanje/e ... l-soc-del/
Default avatar
Nebi moral ker nisem tiči problem v izgledu zunanjemu in to me bo pobralo

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja E-posvet
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren