Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

moj najstnik

Default avatar

šokirana mama

Znašla sem se v situaciji, ko ne vem več, kako naprej.
Imam 16 letnega sina. Ogromno časa sem, ko je bil še v osnovni šoli, posvetila pogovorom o drogah, alkoholu, cigaretah...
Spustila sem ga na šolanje v Ljubljano, kjer tudi biva. Prejšnji teden pa me pokliče njegov vzgojitelj na pogovor in mi pove, da mu je sin priznal, da občasno kadi marihuano. Po prihodu domov sva imela s sinom pogovor in mi je zabrusil, da bo on travo kadil, ko bo to njemu pasalo in da ga z ničemer ne bom mogla ustaviti pri tem. Ima pa sicer zelo odklonilen odnos do cigaret, ostalih drog in alkohola.
Kaj naj?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

številni mladi kadijo travo, in večina ostane na tem. Samo en delček njih se zaplete s konzumacijo drugih substanc. Osebno menim, da če je sicer fant urejen, nima težav v šoli, ima tudi zunajšolske interese in je na splošno funkcionalen, kakšen joint sem pa tja, ne bo provzročil cunamija ali potresa.
Mogoče je bolj pomembno, da ohranite dober odnos z njim, da se o teh temah pogovarjate odprto, brez obsojanja in brez predsodkov. Saj vem, kot mama, kaj vas skrbi, zato poiščite pomoč zase, da boste lahko bolj kompetentno in mirno znala pomagati sinu.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

To ni res, da ni nič hudega!

Bodite veseli, da ste hitro odkrili in ukrepajte strogo, ker je to zelo huda reč, tudi če pravijo, da ni.

Meni že tretje leto ''samo trava'' uničuje sina, jaz se borim na vse pretege, a NIČ NE POMAGA, on še dalje poha, ker da je po duši pohač, pravi.

V družini imamo shizofrenijo in velika nevarnost je, da jo lahko faše tudi on, pa ga ne zanima.... Jaz pa samo nemočno gledam in nič ne morem!

Potrudite se, dokler imate še čas...
Srečno!

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren