Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Čuden obcutek po kajenju marihuane

Default avatar

Mr.123

Danes sem po dolgem casu kadil marihuano zgleda da je bilo prevec sedaj imam pa ze celi dan cuden obcutek kod da ne cutim koze, roke ,noge ,usta bil sem tudi zelo panicen in prestrasen kaj mi lahko pomaga in ali bo ta obcutek izginil prosim za hiter odgovor
Default avatar

Klementina_Sambolic

Pozdravljeni!
Občutek bo izginil (če že ni), fobije kot so strah in panika, pa so lahko stranski učinki uživanja marihuane. V kolikor boste še nadalje imeli težave s temi simptomi, predlagam obisk zdravnika!
Upam pa, da vam bo to služilo kot opozorilo, da tudi uživanje marihuane ni čisto brez posledic.
Kot vidite v času, ko je niste uživali, niste nič zamudili!
"Pa pamet v roke," bi jaz malce pokroviteljsko dodala! Luštno se lahko imate tudi brez nje!
---

Klementina Sambolič,
magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka

http://zavod-druzinskaharmonija.si/