Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Raziskava o dejavnikih samopredstavljanja na spletnem socialnem omrežju Facebook

Default avatar

-spela-

Sem psihologinja, ki v okviru doktorske disertacije, ki jo pripravljam na FDV, izvajam raziskavo o dejavnikih samopredstavljanja na spletnem socialnem omrežju Facebook. Spletna socialna omrežja sicer predstavljajo mlado komunikacijsko platformo, a so v zadnjih letih pomembno vplivala na dinamiko našega samopredstavljanja. Še posebno je imelo na to vpliv spletno socialno omrežje Facebook, kjer je dobro viden spekter socialno-psiholoških fenomenov v naših vsakdanjih življenjih.

Za namen raziskave sem pripravila spletni vprašalnik, ki ga lahko izpolni vsak, ne glede na starost. Da bi pridobila čim bolj točne rezultate, potrebujem čim večje število (v celoti) izpolnjenih vprašalnikov.

Če tudi vas zanima, kaj poganja naše vedenje na spletnem socialnem omrežju, kot je Facebook, vas vabim, da sodelujete v raziskavi in s svojim odgovorom pomagate odgovoriti na to vprašanje. Vprašalnik je dostopen na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/a/97900. Zelo pomembno je, da vprašalnik izpolnite v celoti, saj ga edino tako lahko uporabim v analizi. Klik, klik na zgornji link!

Hvala! :)

Lep pozdrav vsem skupaj.

Špela Selak