Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Trava in panični napad

Default avatar

Anže1744

Pozdravljeni,

Mene pa zanima ali je kajenje trave povezano kaj z paničnimi napadi. Namreč danes sem s prijateljem pokadil enga. Pojavilo se mi je hitro bitje srca, seveda sem se ustrasil ker imam ze od prej travme in strah glede srca ( pa ceprav je ekg ok ) nato sem hudo zasvical, pa bledelo se mije skupaj sem lezel, nic nisem videl pred ocmi kot da bom skupaj padel... Potem sem se ulegel na kavc in pocival in po 3-4 urah nekako prisel h sebi.
Pred to izkusnjo sem ze parkrat kadil pa ni bilo nic narobe, zakaj zdaj to? Sem pa nasploh anksiozno paranojicen tip.

Kaksnen so povezave med marihuano-panicni napadi-srcni napadi.


Lp
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

kajenje trave poviša srčni utrip, ta učinek lahko traja do 3 ure po kajenju. Ta vpliv na srce lahko poveča tveganje za srčni infarkt in nevarne aritmije. To tveganje je logično večje, če obstajajo že srčne bolezni ali prirojene napake (nekaterih se niti zavedamo ne).
Pri vas, še dodatno, povišan utrip sproži anksiozne napade, ker ste že nagnjen temu.

Upam, da sem vam odgovorila na vprašanje,

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si