Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Odvisnost od drog. POMOČ

Default avatar

Popolnoma obupan :..((

Res vas prosim za pomoč ker imam resen in težak problem.

Prejšnji mesec sem v začetku meseca poskusil drogo "sladoled" na zabavi. Od tega dneva dalje me je droga popolnoma prevzela in sem nato na skoraj vsake 3 dni jemal to stvar in sedaj sem šele ugotovil, da me je popolnoma zasvojila in iz tega nastaja resen problem.
Problem je v tem, da ne glede kolikokrat si po jemanju rečem ali napišem na list papirja ali si pri sebi še tako močno obljubim, da tega ne bom nikoli več vzel, vedno na koncu ponoči najdem nek izgovor (ali ker mi je dolgčas, nimam kaj za početi, sem osamljen, brez družbe, imam denar in čas, ipd...) in grem spet po to nesramno drogo za katero sem do sedaj že zmetal kup denarja. Mislim tudi da sem do sedaj postal odvisen od "sladoleda". Premami me ta občutek "zadetosti" in da se dobro takrat počutim in da mi glasba res ugaja poslušati.

Sem pa v tem času poskusil na vsak način prenehati. Brisal sem telefonske iz imenika, drogo sem metal v wc, da je ne bi več jemal in da bi se jo znebil, denar sem raje zanalašč zapravil za druge stvari kot za drogo, ampak na koncu je vedno se končalo tako, da sem šel po še. Enostavno se ne morem spravit skupaj, da že enkrat rečem "NE" tej gnili zadevi in zaključim. Zato bi rabil nujno pomoč.

Prosil bi torej za kak dober nasvet kako se teh izgovorov dokončno znebim ali na kak možen način naj naredim, ali se prisilim, da nikoli več v življenju ne bi uporabil tega sranja? Ali poznate kako strokovno svetovalnico kjer bi mi lahko pomagali?
Default avatar

Svobodna83

Vem kako se pocutis. Ko mi je tezko tudi sama pojem cel kup sladoleda. Ugotovila sem, da je to posledica nerazciscenih osebnih tezav, tako da sem zacela telovadit, ampak vseeno mi je vcasih zapasal sladoled. Enkrat sem morala reci konec in sem se odlocila pojesti toliko sladoleda, da mi bo slabo in ga ne bom mogla vec videti. Pojedla sem 2 banjici in pol in to je bilo tudi zadnjic, ko sem konzumirala sladoled.
Default avatar

trocky

Vi nimate težav z drogo, temveč z življenjskim stilom. Očitno ste notranje prazni in nestrukturirani kot osebnost. 'Sladoled' recimo, da je to sploh bil ni tako adiktiven. Vi imate osebnostne probleme-obrnite se na psihologa
Default avatar

Popolnoma obupan :..((

trocky je napisal/a:
Spoštovani!
Kako mislite nestrukturirani kot osebnost? Kako bi mi psiholog pomagal?

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren