Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Pomoč pri odvajanju odvisnosti-starš - Štajerska in okolica

Default avatar

Kam

Prosim tiste,ki imate izkušnje z dobrimi svetovalci,organizaciji,kam se lahko kot starš obrnem po pomoč - 24-letnik dnevno pije,sumim da še kaj druga (če je mogoče na Štajerskem,pripravljeni smo iti tudi dlje).
V bistvu jaz potrebujem pomoč,otrok problema ne vidi,verjetno tudi ne bo pripravljen sodelovati.
Hvala!
Default avatar

Klementina_Sambolic

Pozdravljena Kam,
Prav ste ugotovili, da boste najbrž vi morali najprej pomagati sebi, da boste potem lahko pomagali tudi vašemu mladostniku! Ponavadi se tisti, ki zaidejo v težave z odvisnostjo, zelo upirajo zdravljenju in obiskov strokovnjakov, saj se zavedajo, da bi jim le-ti odtegnili objekt njihovega poželenja (alkohol ali drogo), česar pa se bodo branili "z vsemi štirimi."
Če želite, imate spodaj pod mojim podpisom link do spletne strani našega Zavoda družinska harmonija, kjer tudi pomagamo posameznikom in družinam, v katerih se nahajajo težave odvisnosti. Vendar pa žal delujemo zaenkrat samo v Ljubljani. Malo bližje bi znal imeti kakšnega od svojih centrov Društvo Projekt človek, Zavod Pelikan Karitas pa se prav tako nahaja v Ljubljani oz. njeni okolici. Oglejte si vse možne opcije, potem pa kontaktirajte tistega, katerega program vam je najbližje. Kot ste ugotovili sami, tudi, če se bo potrebno peljati malo dlje!
Srečno pri razreševanju vaše težave vam želim!
---

Klementina Sambolič,
magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka

http://zavod-druzinskaharmonija.si/
Default avatar

mici3

Center za preprečevanje odvisnosti MB
Ars Vitae, Ptuj
Projekt Človek, Ruše

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren