Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Pomoč pri odvajanju odvisnosti-starš - Štajerska in okolica

Default avatar

Kam

Prosim tiste,ki imate izkušnje z dobrimi svetovalci,organizaciji,kam se lahko kot starš obrnem po pomoč - 24-letnik dnevno pije,sumim da še kaj druga (če je mogoče na Štajerskem,pripravljeni smo iti tudi dlje).
V bistvu jaz potrebujem pomoč,otrok problema ne vidi,verjetno tudi ne bo pripravljen sodelovati.
Hvala!
Default avatar

Klementina_Sambolic

Pozdravljena Kam,
Prav ste ugotovili, da boste najbrž vi morali najprej pomagati sebi, da boste potem lahko pomagali tudi vašemu mladostniku! Ponavadi se tisti, ki zaidejo v težave z odvisnostjo, zelo upirajo zdravljenju in obiskov strokovnjakov, saj se zavedajo, da bi jim le-ti odtegnili objekt njihovega poželenja (alkohol ali drogo), česar pa se bodo branili "z vsemi štirimi."
Če želite, imate spodaj pod mojim podpisom link do spletne strani našega Zavoda družinska harmonija, kjer tudi pomagamo posameznikom in družinam, v katerih se nahajajo težave odvisnosti. Vendar pa žal delujemo zaenkrat samo v Ljubljani. Malo bližje bi znal imeti kakšnega od svojih centrov Društvo Projekt človek, Zavod Pelikan Karitas pa se prav tako nahaja v Ljubljani oz. njeni okolici. Oglejte si vse možne opcije, potem pa kontaktirajte tistega, katerega program vam je najbližje. Kot ste ugotovili sami, tudi, če se bo potrebno peljati malo dlje!
Srečno pri razreševanju vaše težave vam želim!
---

Klementina Sambolič,
magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka

http://zavod-druzinskaharmonija.si/
Default avatar

mici3

Center za preprečevanje odvisnosti MB
Ars Vitae, Ptuj
Projekt Človek, Ruše