Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

zdravljenje

Default avatar

archi

Sliši se neverjetno, da je nekdo lahko precej uspešen športnik in hkrati alkoholik, ampak je možno. In to res alkoholik, ki se napije vsak dan. Eden od zelo dobrih skakalcev je bil tak, Matti Nykaenen. Obstaja film o njem in če tega ne vidiš, ne bi mogel niti verjet.
Zanima me, sploh če je tu kakšen terapevt, kakšne možnosti ima tak človek, da se pozdravi. Ki nekatere stvari res dela maksimalno in je totalni perfekcionist. In se drži dogovorov, če je treba, se pravi do neke mere odgovoren, v določenih situacijah pa čisto nasprotje - kot pač alkoholiki.
Nekajkrat se je že zdravil in bil brez alkohola 3 mesece, pol leta... itd. Potem se je vrnil na stara pota. Vsaj poskušal je, se pravi nek določen interes obstaja. Nekajkrat je poskušal sam, nekajkrat je bilo prisilno, ker je vozil pod vplivom alkohola. Zdi se mi, da klasično zdravljenje sploh ni uspešno in da če bi šel k nekomu takemu kot je npr. Andrej Perko, bi bilo bolje. Samo on sam sebe prepričuje in si laže, da on če želi, lahko neha. Ima kdo kakšen nasvet? Imam občutek, da si želi, da bi se pozdravil, samo da ne ve kako. Ve pa zagotovo, da ima problem. Vsaj sam pri sebi.

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren