Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Dragi straši

Default avatar

T.R

Vsi starsi ki mislite da je uzivanje marihuane drogiranje sploh ni ce dela to kdo nevem naprimer sin ali hčerka ima sigurno nekaksno stisko ali tezavo ki se je poskusa izmakniti z uzivanjem trave.Z tem se nena prevec skrbite ker dokler bo uzival samo to ste se lahko srecni.Trava ima samo en negativen ucinek to da ti unicuje mozganske celice ostali ucinki so sprostitev za telo (npr.Smejanje,Dobra volja, Povecan apetit,Splosna sproščenost).V najsniskem zivlenju so take izkusnje cistto normalne vseno pa se probajte z mladostnikom pogovorit
Default avatar

enaavtorca

Trava ima samo en negativen ucinek to da ti unicuje mozganske celice.................pa saj to ni nič kaj takega, a ne?????????
ostali ucinki so sprostitev za telo (npr.Smejanje,Dobra volja, Povecan apetit,Splosna sproščenost)...............in to naj bi seveda dosegel le s kajenjem trave a ne?????????? Drugih opcij ni? Ne vem - rekreacija, glasba, film, pogovori in druženje s prijatelji brez trave........
Normalna izkušnja je kajenje trave? pa kje jaz živim.........
Ti bi za začetek lahko prebral kako knjigo (mogoče celo na temo drog), se naučil boljše pisat, pa ločila postavljat.

se slišiva čez nekaj let, kje si končal...........sicer pa ti želim vse dobro, saj me kar skrbi zate.
Default avatar

asdasdasd

Trava bi se mogla ze zdavnaj legalizirati. Tukaj starsi vsi posrani pisete kako se vasi otroci drogirajo ko skadijo enega.
Mislim, da je veliko boljse da enega skadi kot pa da se nacejajo LEGALNEGA alkohola, ki ima veliko hujse akutne in stranske učinke.
Default avatar

T.R

Trava ne uničuje možganskih celic. To ljudje mislijo zaradi eksperimenta pri katerem so na opice dali masko in jim dovajali dim. Opice so izgubile veliko možganskih celic, ne zaradi trave ampak zaradi pomanjkanja kisika.
Default avatar

Klementina_Sambolic

Dragi T.R.,
...To, da trava oz.marihuana uničuje možganske celice mislim tudi jaz, ki sem vrsto let delala z odvisnimi od
različnih vrst drog, med njimi je bilo tudi dosti uporabnikov marihuane. Žal sem med njimi videla mlade, ki so pristali v raznih zavodih ali psihiatričnih bolnicah in nikoli več ne bodo zmogli živeti samostojno.
Tudi to je lahko posledica uživanja marihuane, ne rečem pa, da pri vseh!
Največji problem uživanja drog jaz vidim v tem, da imajo na vsakega posameznika drugačen, nepredvidljiv učinek, ki ga ni možno povsem predvideti. Tudi če na splošno vemo kakšen učinek imajo npr. heroin, kokain itd. Še posebej nevarno se mi zdi dolgotrajno in redno uživanje marihuane, saj resnično težko predvidimo kako se bo posameznik odzval nanj; eni bodo poročali o tem, da jim pomaga, ker jim je blažila simptome bolezni za katero so obolevali, spet drugi pa lahko imajo trajne poškodbe na možganih!
To je moje mnenje kot mnenje strokovne delavke, ki sem vsaj kakšno desetletje spremljala odvisnike od različnih vrst drog! Vi pa lahko seveda imate svojega...
---

Klementina Sambolič,
magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka

http://zavod-druzinskaharmonija.si/
Default avatar

Informirajte se

Klementina_Sambolic je napisal/a:
Bravo, vidm da 10 let delanja z odvisniki ni šlo v nič. Aja btw, trava ne uničuje možganskih celic, pač pa rakave.
Sicer pa tukaj na MedOver forumi kaj druzga ni za pričakovat, same zatežene babice ki so mentalno še zmeraj v srednjem veku.

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren