Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

benzodiazepini

Default avatar

Leši

Dober dan,

Mogoce kdo ve koliko casa se v urinu oz. krvi pokaze uporaba benzodiazepinov? Hvala za pomoc in odgovore.

LP
Default avatar

planet-xanax

razlicno...od casa in kolicine jemanja....najmanj 3 tedne
Default avatar

kinetika

Odvisno od razpolovnega časa benzodiazepina (npr. midazolam 7 ur, diazepam 200ur), od odmerka, trajanja jemanja, hitrosti presnove v jetrih in telesne zgradbe (benzodiazepini se kopičijo v maščevju od koder se potem počasi sproščajo - torej se pri bolje prehranjenih pozna dlje kot pri suhcenih)
cron