Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Ekstazi in LSD

Default avatar

spix

Pozdravljeni!

Zanima me, kako naj vem, da moji možgani niso utrpeli nobenih posledic glede ekstazija, namreč mislim da mi je nekdo pred več kot enim letom na delovnem mestu zmešal med pijačo (vodo), ekstazi ali LSD ali pa celo oboje in to mogoče večkrat. Prvič sem začutil, da ni nekaj vredu ko sem šel po irish coffe na avtomat in po tistem mi je začelo močno razbijati srce, čutil sem bolečine v prsih in postalo mi je slabo. Nato sem šel na wc se poskušal čim bolj umiriti in po nekaj minutah mi je postalo bolje. Od takrat se več nisem vrnil na delovno mesto saj sem se na drugi dan in vse dni naprej počutil zelo slabo na trenutke sem komaj vstal iz postelje imel sem čudne občutke, eno noč sem komaj premaknil telo v postelji sem mislil, da sem napol mrtev, spal sem z odprtimi očmi, imel sem močno tesnobo in anksioznost, stres, po cesti mimo naše hiše sem videval luksuzne avtomobile (BMW, Audi, Mercedes) ... skratka imel sem občutek razsvetljenja. To je trajalo 2-3 dni potem sem šel drugič k zdravniku in ta me je potem napotil v psihiatrično bolnišnico, kjer sem se zdravil 3 mesece in moram povedati, da je zdaj stanje stabilno tesnobe in anksioznosti več ni, le včasih imam občutke kot da mi nekdo sledi in nekdo ve kaj jaz razmišljam, takšne občutke sem imel že pred enim letom ko sem doživljal čudeže!!!
Upam, da nisem bil predolg, to je moja kratka zgodba, seveda bi lahko napisal še veliko več, ampak to bo dovolj, za odgovore se naprej zahvaljujem!

Lep pozdrav!
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

glede na opisano, je zelo verjetno, da so vaša tedanja doživljanja bila posledica duševne bolezni in ne intoksikacije z LSD ali ekstazijem. Zato ste lahko pomirjen. Če bi vas več zanimalo o vaši bolezni, mi lahko pišete na forum Psihiatrija.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
cron