Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Boležine v KRIŽU - Kdo mi lahko ponovno pregleda slike magnetne resonance?

Default avatar

simulant1989

Pozdravljeni!

Zanima me komu bi lahko poslal izvide iz magnetne resonance da jih ponovno pregleda? Izvide bi poslal preko maila v .rar formatu (zapakirano) vključno s priloženim programom za gledanje slik.

Problemi v križu se mi pojavljajo že dobre 4 mesece. Vse skupaj se je začelo z nepravilno izvedbo vaje rotacije zgornjega dela telesa, pri kateri sem pretiral in po mnenju kiropraktika spravil hrbtenico v "spiralo" in poškodoval peto ali šesto vretence (njegovo mnenje). Slike RTG in MR niso pokazale nič kar me zelo čudi saj so bolečine v predelu križa neznosne. Po slikanjih se je moje zdravljenje s strani zdravstva končalo (doktorica mi pravi: ja kaj pa naj ti še naredim). Fizioterapijo z električnimi impulzi in ultrazvokom sem zavrnil saj imam s tem slabe izkušnje. Zdravljenje sem nadaljeval na lastno pest in sicer z Bownovo tehniko (4x) ki pa mi je momentalno pomagala. Nadaljeval sem z obiskom pri kiropraktiku kateri pa mi je bolečino odpravil za približno en mesec (2 obiska - naj omenim da mi je "nategnil" tudi desno nogo ker naj bi bila krajša od leve, sedaj se bolečina pojavlja med hojo ko desno nogo povlečem za sabo). Zdravljenje sem zopet nadaljeval z Bownovo tehniko - terapevtki se zdi zelo čudno da mi ne more pomagati saj se ta tehnika uporablja za zdravljenje išijasa in vseh ostalih problemov kar se tiče hrbta in pravi da problem ni v mišicah saj le te niso napete (prav tako njeno osebno mnenje - okoli petega vretenca se nekaj dogaja). Pomoč sem si poiskal tudi pri bioenergetiku, vendar brez rezultatov.

Ponoči ne najdem ugodnega položaja za spati. Zjutraj so bolečine bolj izrazite (imam okoli 8 mesecev star jogi srednje trdote iz slovenske postelje - letvice: navadne deske saj se tiste originalne letvice niso obnesle, čutim da imam manj obremenjen hrbet). Najbolj mi pomagajo dolgi sprehodi po katerih bolečine skorajda ne čutim več, se pa potem vsakič ko se usedem za od 5 minut ali dlje bolečina ponovi kot da nebi prehodil niti metra.

Prosim vas za nasvet kam zopet poslati slike od magnetne resonance, ali pa kakršno koli informacijo kam bi se lahko še obrnil saj se trpljenje in agonija iz dneva v dan večata kar pa mi zraven otežuje še tesnoba/anksioznost. Počasi izgubljam vero v sebe in zdravstvo. Star sem 28 let, športnik - gorski monociklizem (downhill) .

Za odgovore se vam že vnaprej iskreno in iz srca zahvaljujem - kot zgleda se moje edino upanje!
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

MR lahko pregleda in oceni le specialista radiolog. Lahko zaprosite za drugo mnenje, napotnico dobite od svojega družinskega zdravnika.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si