Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

zaposlitev v Avstriji preko agencije??????

Default avatar

magdic

Ali ima kdo izkušnje z zaposlitvijo preko agencije? Sam sem bil ta teden na dveh razgovorih pri različnih agencijah. Ampak se mi niso zdeli preveč resni. Odpikali so me v par minutah in "vas pokličemo..." Ve kdo za kakšno "resno" agencijo, ki ti na koncu res najde kakšno delo, ali je vse lari fari? Ali se je možno še sploh gori zaposliti direktno pri delodajalcu, ali vsi še zaposlujejo samo še preko teh agencij?
Default avatar

rogi69si

Da bi se zaposlil direktno pri delodajalcu v Avstriji, to zelo težko, čeprav je seveda dovoljeno in možno. Večinoma namreč njihova podjetja najemajo razno razne podizvajalce in ti še druge, tudi slovenske. Za ta slovenska podjetja pa iščejo delovno silo pri nas razno razne agencije. Če pa poznaš kako slovensko podjetje, ki dela v Avstriji kot podizvajalec, pa se lahko obrneš direktno na njih.
Default avatar

izgubljenapunca

ali mogoče kdo ve če sam prekineš pogodbo z avstrijsko agencijo ali imaš možnost da te pokličejo še kdaj?????
Default avatar

Lidija4you

Pomurci, Pomurke!

Malo se bom uturila v forum in zaporsila vse Pomurce, ki ga obiščejo, da izpolnijo moj anketni vprašalnik o delu v avtstrijski Štajerski. Je res kratek, vsa vprašanja so izbirna.
www.mojaanketa.si/anketa/279494608/
Hvala!

Lp, Lidija
Default avatar

raje ne

Raje se pazite pri teh agencijah, nekatere poberejo samo provizijo, ne naredijo pa nič, govorim iz lastnih izkušenj...
Default avatar

OstrinA

Če koga zanimajo moje izkušnje,...

Bil sem prijavljen kot iskalec zaposlitve na avstrijski agenciji,...ko so me napotili na delo ( zemeljsko-izkopna dela ), sem bil par dni na Dunaju, seveda sem opravljal najtežja dela po 12h na dan, opremo sem si moral kupiti sam, rečeno je pa bilo, da za to dobim povrnjene stroške od agencije, ki pa jih seveda nisem dobil. Ko sem to na agenciji omenil so mi pokazali vrata,...

Nakar sem malo raziskoval in prišel do zanimivih ugotovitev,... Obstajajo agencije, ki ti priskrbijo pogodbo direktno pri delodajalcu in pri plači poberejo provizijo za opravljeno delo,...so pa agencije , ki dobijo plačilo za vsako uro, ki jo ti oddelaš in dobiš več kot polovico manj od tega zneska, seveda je tem agencijam v interesu, da ti čim več delaš, da oni lepo na tvojih plečih kasirajo (v mojem primeru je agencija dobila 30€ za vsako mojo opravljeno uro, delali pa smo še nadure, za katere dobiš 50% več za vsako uro dela, ,...moje plačilo je bilo 12€ na h). Takih agencij se je treba paziti!!!!!!

Tukaj je še link od službe, ki preprečuje zlorabe delavcev in se je vse te agencije zelo bojijo, ker gredo delat revizije itd, če slučajno kdo prijavi zlorabe,...

http://www.arbeiterkammer.at/