Forum: Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

zaposlitev v Avstriji preko agencije??????

Odgovori Nova tema
Default avatar magdic 13 Sep 2013 20:05

Ali ima kdo izkušnje z zaposlitvijo preko agencije? Sam sem bil ta teden na dveh razgovorih pri različnih agencijah. Ampak se mi niso zdeli preveč resni. Odpikali so me v par minutah in "vas pokličemo..." Ve kdo za kakšno "resno" agencijo, ki ti na koncu res najde kakšno delo, ali je vse lari fari? Ali se je možno še sploh gori zaposliti direktno pri delodajalcu, ali vsi še zaposlujejo samo še preko teh agencij?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar rogi69si 15 Sep 2013 13:09

Da bi se zaposlil direktno pri delodajalcu v Avstriji, to zelo težko, čeprav je seveda dovoljeno in možno. Večinoma namreč njihova podjetja najemajo razno razne podizvajalce in ti še druge, tudi slovenske. Za ta slovenska podjetja pa iščejo delovno silo pri nas razno razne agencije. Če pa poznaš kako slovensko podjetje, ki dela v Avstriji kot podizvajalec, pa se lahko obrneš direktno na njih.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Your Europe 24 Sep 2013 15:28

Magdic pozdravljeni,
za več informacij o delu v tujini si oglejte naslednjo spletno stran: http://europa.eu/youreurope/citizens/wo ... dex_sl.htm

V kolikor se odločite poiskati zaposlitev v Avstriji na lastno pest, vam je lahko prav tako v pomoč EU zaposlitveni portal EURES:
https://ec.europa.eu/eures/main.jsp?lan ... anged=true

Srečno in lep pozdrav !

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar izgubljenapunca 15 Okt 2013 20:31

ali mogoče kdo ve če sam prekineš pogodbo z avstrijsko agencijo ali imaš možnost da te pokličejo še kdaj?????

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lidija4you 20 Okt 2013 12:31

Pomurci, Pomurke!

Malo se bom uturila v forum in zaporsila vse Pomurce, ki ga obiščejo, da izpolnijo moj anketni vprašalnik o delu v avtstrijski Štajerski. Je res kratek, vsa vprašanja so izbirna.
www.mojaanketa.si/anketa/279494608/
Hvala!

Lp, Lidija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar raje ne 20 Okt 2013 20:07

Raje se pazite pri teh agencijah, nekatere poberejo samo provizijo, ne naredijo pa nič, govorim iz lastnih izkušenj...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar OstrinA 3 Nov 2015 12:08

Če koga zanimajo moje izkušnje,...

Bil sem prijavljen kot iskalec zaposlitve na avstrijski agenciji,...ko so me napotili na delo ( zemeljsko-izkopna dela ), sem bil par dni na Dunaju, seveda sem opravljal najtežja dela po 12h na dan, opremo sem si moral kupiti sam, rečeno je pa bilo, da za to dobim povrnjene stroške od agencije, ki pa jih seveda nisem dobil. Ko sem to na agenciji omenil so mi pokazali vrata,...

Nakar sem malo raziskoval in prišel do zanimivih ugotovitev,... Obstajajo agencije, ki ti priskrbijo pogodbo direktno pri delodajalcu in pri plači poberejo provizijo za opravljeno delo,...so pa agencije , ki dobijo plačilo za vsako uro, ki jo ti oddelaš in dobiš več kot polovico manj od tega zneska, seveda je tem agencijam v interesu, da ti čim več delaš, da oni lepo na tvojih plečih kasirajo (v mojem primeru je agencija dobila 30€ za vsako mojo opravljeno uro, delali pa smo še nadure, za katere dobiš 50% več za vsako uro dela, ,...moje plačilo je bilo 12€ na h). Takih agencij se je treba paziti!!!!!!

Tukaj je še link od službe, ki preprečuje zlorabe delavcev in se je vse te agencije zelo bojijo, ker gredo delat revizije itd, če slučajno kdo prijavi zlorabe,...

http://www.arbeiterkammer.at/

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar dobrafbstran 5 Sep 2017 23:53

https://www.facebook.com/DELO-v-Avstrij ... 707837611/

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh