Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

Živilski tehnolog

Default avatar

Banananjam

Če se v živilstvu išče denar je to zguba časa. Dejstvo je da so plače v živilskem sektorju zelo slabe vsaj kar se tiče industrije. Je pares da je zelo valika konkurenca kre so na faksu zadnjih 10 let preveč popuščal pri kriterijih napredovanja v višje letnike in je na trgu trenutno več živilcev kakor jih trg delovne sile potrebuje
Default avatar

muckohamlet

Živilski tehnolog lahko išče možnosti zaposlitve tudi v turizmu (zdravilišča, gostinske verige,...)
Default avatar

Boris Umek

Lepo pozdravljeni!

Malo iz radovednosti sem prečital razna razmišljanja posameznikov o poklicu živilskega tehnologa,nutricionista (imenujte ga kakor hočete) Ne želim se opredeljevati ne na eno ne na drugo stran, vsak ima pravico do svojega mnenja.
Jaz pa za svojo firmo potrebujem nujno dobro/ega tehnologa, nutricionista, ki ima delovno etiko,dobro komunikacijo, je učljiv in pripravljen na nadgradnjo znanja.Delo začne takoj,dohodke si kreira sam,.Če se slučajno ne prijavi ntricionist/ka imajo možnosti zaposlitve zdravniki in farmacevti m/ž.Moja kontaktna številka je 041 466 179
Lep pozdrav Boris
Default avatar

belush

V Sloveniji je izobrazba univerzitetnega diplomiranega inženirja živilske tehnologije totalno razvrednotena. Podjetja od tebe pričakujejo: nabavnika, kontrolorja, inženirja, delavca na liniji, koordinatorja, razvojnika, ekonomista, kadrovika; poleg tega pa seveda še delo v izmenah (tudi treh seveda saj živilska podjetja delajo 24/7) in bolj kot ne 6 dni na teden. Delo je naporno, stresno, predvsem pa objektivno odgovorno. Tak paket oziroma sebe je bila večina mojih kolegov primorana prodati delodajalcu po ceni med 700 in 950 evrov neto (brez dodatkov kot sta prevoz in malica). Za vse ki boste kdaj brali tole (morda pozabljeno) temo - pozabite na živilstvo pri nas! To da faks ni ravno lahek pa najbrž veste. Mladim ki jih zanima naravoslovje bi svetoval naslednje branže: medicina, strojništvo, elektro, kemija in kem. tehnologija, morda tudi biotehnologija - bioteh le seveda ce razmisljate o odhodu v tujino, drugace ne. Vse te izobrazbe so nato iskani kadri v Kanadi, ZDA, Avstraliji, NZ, Evropi. Pozabite na Slovenijo, pridte nazaj le na letni dopust za 14 dni. Ko mladim slovenskim maturantom in maturantkam v mozganih klikne da je slovenija en kup dreka iz katerega se morajo prebiti, ste na konju :)

@Boris - Jaz nisem dober tehnolog/nutricionist. Jaz sem odlicen. Cenim se pa na 1300 neto + dodatki, pogodba za nedolocen cas s pokusno dobo 3 mesecev. Ne bo slo kaj? Dragi kolegi in kolegice živilke - tako in edino tako se morate (ce res se vztrajate na soncni strani alp) predstaviti delodajalcu. Kapis?
Default avatar

Gogo2015

Delam kot Živilec 2 na oddelku OZH v Žito d.d. v Ljubljani.Zajeben je ta posel!Furajo nas kot osno,delaš in kot živilec,in kot mešalec,in kot strojnik,in kot viličarist,in kot skladiščnik,in kot pomivalec hladilnic v nedeljo,notr je mrzlo,prehlad,probleme s hrbtenico in zdravjem garantirani in vse to za 600-700 evrov netto+100 evro bonov na kartico žito,nadomestilo za hrano.Ljudje so fuknjene na glavo cigane in bosance,noben noče delati vsak izmišljuje iz sebe-BOGA in išče možnosti olajšanja svojega dela pri prelaganju svojih obveznosti na ramena drugih!

To je živiljsko delo!Ogromno dela za zelo majhen denar!
Default avatar

klara54

sem maturantka programa živilsko prehranski tehnik....glede na vaša predvidevanja me potem čaka slaba prihodnost???
Default avatar

marjancaa

Klara, jaz sem 1 leto višje od tebe..sredi višje strokovne šole za živilstvo in prehrano. Bolj kot brskam po netu in iščem prosta delovna mesta, bolj ugotavljam kako zelo sem falila smer. Pa tako so nam in nam še vedno govorijo, da bomo dobro zaposljivi. Pa kaj še! Na koncu pristaneš kot pomočnik v kuhinji..za minimalno plačo..
Default avatar

živilka

No, pa mi naštejte par poklicev, kjer boš dandanes ZAGOTOVO dobil poklic.
Default avatar

klara54

živilka
obstajajo poklici ki bodo iskani v naslednjih letih..

marjancaa
hvala bogu sem šla na popolnoma drugo smer ki mi je bolj useč:)
Default avatar

optimist03

Glede na prebrane komentarje je bla živilska stroka tle ful popljuvana... tolažim se s tem, da ste tle gor sami taki ki niste mel sreče s službo.. in da vseen še obstaja neki ljudi ko pa so zadovoljni... in sploh ne berejo teh forumov..

..nikol se človk ne sme ubadat s tem kar nima. Ubatat se mora s tem kar ma in kako bi to obnil sebi v prid...
Default avatar

ČOKOLADA

POZDRAVLJENI! Zasledila sem,temo o zaposlitvi v živ.industriji.Veliko sem prebrala mnenj in idej.Resnica je ta,da tudi jaz,ki imam 18 let delovnih izkušen iščem boljšo službo.Boljšo pomeni z višjo plačo,ker sedaj ne dobim za kar delam in odgovarjam..Vse VAS bi prav lepo prosila,če kdor koli kaj ve,katera vrata naj odprem in kam se naj obrnem,da iščejo inž.živilske tehnologije in prehrane,morda analitika,v laboratoriju.....zaposlena sem v javnem sektorji imam osnovno plačo in plačana sem le po slaščičarju,za sabo imam veliko tekmovanj-priznanj oz.kopetenc a žal vidim,da samo izkoriščajo moje znanje in pridnost..Močno si želim drugam.Nekdo se bo vprašal zakaj vztrajam še tu,...preprosto, osem uri delovnik,vikendi prosti,ena izmena,doma pet let star otrok. Sem v obdobju,ki si želim več,rasti in novim izzivam naproti.prosim svetujte mi in pomagajte.ŽE V NAPREJ SE VAM NAJLEPŠE ZAHVALJUJEM.
Default avatar

AlenVelcer

Pozdravljeni. Morda to ni pravi naslov, ampak vseeno. Potreboval bi živilskega tehnologa za kakšen nasvet glede proizvodnje v prehrambeni industriji. Smo novo podjetje, ki bo na trg postavilo nove produkte in bi nam pomoč izkušenega tehnologa prišla zelo prav. Seveda bi za svoje nasvete in pomoč dobil primerno "nagrado" Če kdo pozna koga ali pa če se kdo javi sam bom zelo vesel. Lahko mi pišete na mail za nadaljne dogovore. [email protected]

Hvala :)