Forum: Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

Zaposlitev delavca iz Bosne

Odgovori Nova tema
Default avatar Itg77 12 Sep 2017 18:38

Pozdravljen.
Zaposlili bomo delavca iz BIH. Ali mora biti izpolnjen pogoj, da je prijavljen vsaj 30 dni na njihovem zavodu za zaposlovanje. Hvala za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar ZRSZ 14 Sep 2017 15:22

Pozdravljeni,

podlaga za zaposlovanje državljanov BiH v Sloveniji je dvostranski sporazum med obema državama.

Na podlagi tega sporazuma je za zaposlitev državljana BiH v Sloveniji še naprej potrebno delovno dovoljenje, ki ga izdamo na Zavodu za zaposlovanje. Takšno delovno dovoljenje se upošteva kot soglasje k enotnemu dovoljenju, ki ga izda upravna enota.

Pogoji za zaposlitev državljanov BiH po sporazumu:
• Da so kandidati kot brezposelne osebe prijavljeni najmanj 30 dni pri pristojnih javnih službah za zaposlovanje v Bosni in Hercegovini in so starejši od 18 let.
• Da na trgu dela v Sloveniji ni ustreznih domačih kandidatov za ponujeno prosto delovno mesto.
• Da delodajalec izpolnjuje zakonske pogoje za zaposlitev tujca (17. člen Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev).

Več informacij lahko dobite na našem spletu: https://www.ess.gov.si/delodajalci/zapo ... cev_iz_bih.

Za splošne informacije z navedenega področja pa vam je na voljo tudi naš Kontaktni center na brezplačnem telefonu 080 20 55: https://www.ess.gov.si/kontakt/kontaktni-center.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh